Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Zonnige gesprekken bij de vijver

Onderweg naar Dronten stormt het. De Vraagelkaar gelukscaravan schudt heen en weer en regen klettert tegen de ramen. O nee, het zal toch niet de hele dag regenen? Onze activiteit is vandaag namelijk buiten in het prachtige Wisentbos.

Maar hoe dichter we Dronten naderen, hoe zonniger het wordt. En ja hoor, alle buien blijken Dronten voorbij te gaan. Sterker nog: het is heerlijk zonnig en onze meegebrachte jasjes kunnen al snel uit.

Al snel komen de deelnemers van alle kanten aanschuiven bij de Gelukstafels. Het is een gemengd gezelschap deze ochtend van Drontenaars, maar ook mensen van buitenaf. Zo is Madeleine op de fiets vanuit Biddinghuizen gekomen. De taart en koffie worden geserveerd, en een glimlach verschijnt op de gezichten van de leden. ‘Wat een heerlijke taart en prachtige locatie is het hier!’.

Ons doel deze ochtend is mensen bij elkaar brengen en ontdekken wat zij leuk vinden om te doen. Misschien zit er wel iemand bij jou aan tafel die hetzelfde leuk vindt? Al snel worden er allerlei verbindingen gemaakt wanneer leden met elkaar in gesprek raken.

Zo is er één tafel waar maar liefst alle deelnemende vrouwen met een vervolgafspraak naar huis gaan. Annemieke vertelt dat ze moeite heeft om de tuin te onderhouden. Er moet worden gesnoeid, maar ze kan er zelf met de takkenschaar niet bij. ‘Nou dan kom ik toch langs?’, oppert Monique. De dames spreken direct af om de volgende middag aan de slag te gaan. ‘Dan ben ik thuis, en kunnen we ook een gezellig kopje koffie drinken’.

En Monique heeft de smaak goed te pakken, want wanneer er wordt geïnformeerd naar de wens van Ditta biedt ze direct aan om daarbij te helpen. Ditta wordt binnenkort geopereerd aan haar rug en zal een jaar lang moeten revalideren. Ze heeft gelukkig al oppas voor een hondje, maar zou graag eens een stofzuiger door haar huis halen. ‘Dit doe ik thuis ook, dus geen enkel probleem om bij jou te doen’, antwoord Monique.

Sommige leden aan tafel hebben elkaar al eens eerder in Dronten gezien, maar kwamen nog niet tot een afspraak. Vandaag is een mooi moment om daar verandering in te brengen. Zo biedt Els aan om met iemand een kopje koffie te drinken. Nu gaat ze zowel met Annemiek als met Ditta een bakje doen. ‘We kwamen erachter dat we in de buurt wonen, dus dat is lekker makkelijk’.

Aan het eind van de ochtend komen er twee vrouwen spontaan langs wandelen. De witgestipte tafels en caravan ziet er zo gezellig uit dat ze benieuwd zijn wat er gaande is. Nadat ze kennis hebben gemaakt met het concept, gaan ze enthousiast in gesprek met de anderen. Beide vinden uiteindelijk een persoon waarmee ze gaan fietsen.

En zo gaan oude en nieuwe vraagelkaar leden met een vrolijk gevoel naar huis. Het was een heerlijk stralende ochtend, en bij het afscheid klinkt het dan ook opgewekt: ‘Tot de volgende activiteit!’.

Wil jij ook eens aanschuiven bij een evenement? Kom dan 27 september naar het Zuiderzee in Lelystad, of 12 oktober naar het Perron in Dronten. Aanmelden kan via: www.vraagelkaar.nl/cafe