Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Hoe 9-jarige Cennet haar zwemdiploma haalt

Wendy (48) reageerde via Vraagelkaar op de vraag van Lucianne om Cennet (9), het dochtertje van Jannie, die herstelde van een knieoperatie, naar zwemles te brengen. 

Lucianne begeleidt dit gezin in Lelystad vanuit een zorgorganisatie en plaatste voor hun de volgende oproep op de website van Vraagelkaar: Cennet wil haar diploma A graag halen, maar heeft hiervoor iemand nodig die haar kan halen en brengen. 

Haar moeder brengt haar normaal naar zwemles toe, maar zij is geopereerd aan haar knie wat helaas langere revalidatie nodig heeft dan verwacht. Wendy reageerde bereidwillig op de oproep en sprak af om eerst kennis te maken met het gezin. 

Het contact verliep heel goed en ze stond er van te kijken hoe zelfstandig het meisje van negen jaar al was. Ze had echt de regie in huis en stond zelfs te koken voor het gezin, ongelooflijk. Ze had veel zin om naar zwemles te gaan en bedacht ook zelf wat ze allemaal mee moest nemen. De klik was er meteen en ze spraken af dat Wendy haar elke dinsdag naar zwemles zou brengen. 

Binnen een paar weken mocht Cennet al naar badje drie, waardoor het tijdstip van halen en brengen is veranderd. Wendy haalt haar nu van school af, waar Cennet weer heel trots op is. Ze vroeg laatst wel aan Wendy: “Heb je nog wel tijd voor je eigen kinderen?” 

“Het is echt zo’n schatje,” zegt Wendy, “het blijft bijzonder om te zien hoe verantwoordelijk en volwassen ze al is. Mijn zoon vroeg me laatst of ik haar niet moet helpen met omkleden. Ik merk wel dat mijn kinderen toch heel anders zijn opgevoed, die zijn toch lang niet zo zelfstandig als dat zij is. Maar onze situatie is dan ook niet te vergelijken met die van Cennet en haar moeder. 

 Het vertrouwen van de moeder is er ook, hoewel ze het spannend vindt als ik zeg dat we in de zomer gaan fietsen naar zwemles. Nu breng ik haar nog met de auto. Maar vergis je niet, Cennet fietst momenteel al helemaal alleen naar school!” 

Als ik aan Wendy vraag of ze door blijft gaan met het meisje naar zwemles te brengen, antwoordt ze: “absoluut, Cennet en ik hebben afgesproken dat we door gaan tot ze haar Diploma C heeft. En haar moeder nemen we elke keer mee als ze weer moet afzwemmen!”