Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Sprankjes en gebak op het Franse pleintje

De zon breekt net door als de Gelukscaravan het Franse pleintje oprijdt. Het pleintje onder de prachtige Plantaan wordt al snel omgetoverd tot een heus geluksplein waar Drachsters elkaar ontmoeten aan de rood-wit geruite tafels en genieten van koffie en heerlijke Orankjekoek die door de bakkers van Poiesz wordt gebracht.

Drachsters van 19 tot 90 jaar schuiven aan bij de Gelukstafels. De één is dol op wandelen in de natuur, de ander zoekt verbinding op het culturele vlak. Boudine (19) vindt het leuk om met leeftijdsgenoten naar het theater te gaan. Peter (65) wil graag een klassiek concert bezoeken: Brahms, Beethoven, Mozart, Tjakovski of Mauer. Niet te duur. Want het kaartje moet wel betaald worden.

Ondertussen is de schoonmoeder van initiatiefneemster Janet Turkstra aangeschoven. Ze heeft voor alle inspiratiecoaches een prachtige bloemdecoratie gemaakt. Haar vrolijke lach klinkt over het pleintje. De sfeer is gezellig en steeds meer mensen schuiven aan. Zo ook Riksta, die dol is op fietsen en graag weer eens door de natuur wil rijden richting de korte Hemmen. Ze vertelt enthousiast over de natuur als Peter zegt dat hij klokken repareert. Riksta’s partner haakt aan: ‘dat is iets voor jouw pendule!’. Er worden meteen telefoonnummers uitgewisseld. Peter is blij als hij iets voor het stel kan betekenen. Hij heeft verschillende oude koekoeksklokken en pendules en gebruikt deze graag om geliefde klokken van mensen weer op gang te krijgen. Als hij het pleintje verlaat, bedankt hij wel drie keer voor de fijne ochtend.

Niet alleen eropuit gaan is populair. Ook elkaar thuis uitnodigen voor een kopje koffie, een spelletje of een lekkere maaltijd passeert regelmatig de revue vandaag. Vind je het leuk om mee te doen aan een kookgroepje, dan ben je van harte welkom. Een lief lid is dol op koken en probeert met een klein budget fijne gerechten op tafel te zetten. Ze zou het geweldig vinden dit met een groepje te doen en per toerbeurt bij elkaar te eten.

Wil je ook een sprankje geluk ervaren? Doe mee via www.vraagelkaar.nl of bel 088-7878901.