Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Leo (55) wint Gouden Klaver

Op de eerste dag in de week tegen de eenzaamheid wint Leo Kuijs de Gouden Klaver. Hij werd genomineerd door verschillende leden van Vraagelkaar. Dit vanwege zijn oprechte belangstelling voor anderen, de fijne momenten bij een kopje koffie en de sprankjes geluk die hij hen bezorgd door zijn uitnodiging voor uitjes: naar een kasteel, een wandeling in het natuurpark van Lelystad, een etentje etc. Samen met drie andere genomineerden stond hij op het podium en nam het klavertje onder luid applaus in ontvangst. De zilveren klaver werd uitgereikt aan de 9-jarige Cennet. Zij heeft zelf Wendy (48) genomineerd die haar afgelopen periode wekelijks naar zwemles heeft gebracht. Daardoor werd haar grote droom om haar zwemdiploma te halen werkelijkheid.  

Op het podium vertellen de leden waarom zij een ander Vraagelkaarlid hebben genomineerd. Als eerste Gerrie (71) die haar vriendin Truus (78) heeft genomineerd. Haar stem trilde even. Ze slikte en vertelde vervolgens vol vuur hoe hun ontmoeting bij een Vraagelkaarcafé, een eerste afspraak bij de Hema leidde tot een warme vriendschap. Gerrie en Truus ontmoetten elkaar in maart 2014 en hebben inmiddels veel meegemaakt samen. Wat begon als een vriendschap om samen te reizen, te fietsen en een spelletje te spelen mondde uit in een bijzondere steun toen bij Gerrie kanker werd geconstateerd. Hand in hand staan ze op het podium. Op reis zijn ze overigens nooit gegaan. 

Naast haar staan Christine (53) en Saakje (56). Ook zij hebben een warme band ontwikkeld en zijn blij dat ze elkaar gevonden hebben via Vraagelkaar. Ze vinden bij elkaar de herkenning van een partner die ziek wordt en terminaal is. Saakje is blij en dankbaar voor de steun van Christine hierin. ‘Ze staat altijd voor mij klaar en is altijd bereid te helpen. Dat vind ik heel bijzonder’.  

Cennet (9) staat klaar met de microfoon als Janet Turkstra, initiatiefneemster van Vraagelkaar, haar aanspreekt. Niemand wist het, maar er was ook een Zilveren Klaver die aan haar wordt uitgereikt. Het meisje dwong respect af bij de organisatie vanwege haar grote zelfstandigheid en vrolijke manier waarop ze met uitdagingen omgaat. Wendy die haar wekelijks naar het zwembad bracht spreekt vol lof over deze 9-jarige. “Het is zo’n schatje en ze is heel bijzonder omdat ze alles zelf regelt op zo’n jonge leeftijd”. Dat wordt beantwoord met een knuffel van Cennet: “ik ben jou heel dankbaar dat je mij hebt geholpen”.  

Leo (55), de prijswinnaar van de Gouden Klaver, is genomineerd door meerdere Vraagelkaarleden waaronder Elizabeth. “Leo is zo’n schat! De eerste keer dat ik hem ontmoette vond ik hem direct al heel galant. Hij hielp een oudere vrouw door een stoel voor haar te halen. Voor mij is hij ook altijd heel behulpzaam. Zo heeft hij mij vanmorgen opgehaald voor het Vraagelkaarcafé en in zijn auto liggen stekjes die hij gratis wil uitdelen”.  

Voor Leo kwam zijn nominatie als een volledige verrassing, en nog groter is zijn verbazing als hij het Gouden Klavertje krijgt overhandigd. Met luid applaus, confetti en een prachtig bloemstuk wordt hij gefeliciteerd door het publiek én de andere genomineerde. “Ik vind dat je dit zo hebt verdiend Leo!”, aldus Gerrie.  

En zo komt er een einde aan de feestelijke uitreiking en begint het  Vraagelkaarcafé waar de deelnemers genieten van een massage, een heerlijke lunch, een dansworkshop en een manicure. Na afloop lopen mensen opgewerkt naar buiten waar een heerlijk zonnetje is gaan schijnen. Winnaar Leo loopt gearmd met Elizabeth naar zijn auto. Het klavertje draagt hij trots en krijgt een mooi plekje bij hem thuis. En zo gaat iedereen vol inspiratie en nieuwe contacten naar huis.  


De uitreiking van de Gouden Klaver Dronten vindt plaats op 12 oktober tijdens het Vraagelkaarcafé in Het Perron. Welke Drontenaar verdient volgens jou deGouden Klaver? Mail dan naar vraag@vraagelkaar.nl en maak kans op een high-tea voor 2 personen.