Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

André en Monique winnen het Gouden Klavertje

In het Perron in Dronten is tijdens het Vraagelkaar café het Gouden Klavertje uitgereikt door wethouder Peter van Bergen. De prijs is een initiatief van Vraagelkaar, een organisatie die zich inzet om mensen duurzaam met elkaar te verbinden om samen betekenis uit te wisselen. Leden van Vraagelkaar konden hun Vraagelkaar contact nomineren voor de prijs. Wie het Gouden Klavertje uiteindelijk mocht winnen, lag in de handen van het publiek. Het Gouden Klavertje is uiteindelijk naar Monique en André gegaan. Codee, die maar voor 5% zicht heeft, nomineerde hen. Ze waardeert de warme vriendschap enorm. Door het oproepje van Codee laten Monique en André dagelijks haar hulphond uit. Anders was Codee nooit in aanmerking gekomen voor de hond, omdat ze hem zelf niet kan uitlaten. Codee gaat altijd mee en geniet van de fijne gesprekken. In totaal waren er vijf nominaties. Zij ontvingen een geluksarmbandje, met een klavertje er aan. 


Bij het toelichten van de nominatie schoten zowel Monique als initiatiefnemer Janet Turkstra vol. Vele aanwezigen pinkten een traan weg. De impact van hun liefdevolle vriendschap maakt voor Codee een enorm verschil in haar leven. En dat maakte indruk.

Na de prijsuitreiking werd in het Vraagelkaar café tijd besteed aan mensen die ook op zoek waren naar nieuw contact. De inspiratiecoaches van Vraagelkaar nemen de tijd om deze vragen door te nemen en te kijken welke mensen met elkaar in verbinding kunnen worden gebracht. Zoals Maria, die nog nooit naar het café was gegaan: "Ik voel me thuis soms erg alleen en ik zoek iemand die samen met mij gezellig eens naar het theater wil gaan". Helaas kan ze zelf door lichamelijke beperkingen niet meer lange afstanden afleggen. Haar oproepje wordt meteen opgepakt door de coaches van Vraagelkaar om te kijken wie dit leuk lijkt. Of een andere mevrouw, die een tijdje geleden een oproepje had geplaatst, of iemand met haar wilde gaan fietsen. Ze dacht dat ze geen reacties had gekregen, maar door even goed te kijken bij de oproep bleek dat er wel degelijk iemand op had gereageerd. En deze persoon bleek ook nog bij het Vraagelkaar café aanwezig te zijn. De fietsafspraak is meteen gemaakt. "Deze meneer houdt van spelletjes en zoekt iemand die dat ook graag wil doen. Wie houdt er ook van spelletjes?", wordt er geroepen. "Ja, ik wel!", roept een meneer in de hoek.  

Vervolgens was het tijd voor de workshops die verzorgd werden door studenten van Landstede. Een heerlijke massage of manicure in het Verwencafé, de lunch voorbereiden in het Kookcafé, een upbeat dansje doen, vragen stellen over je telefoon of laptop in het ICT-café of rustig een spelletje doen. Bij de dansworkshop wordt er meteen benadrukt door dansleraar Hans dat het dansje niet alleen voor ouderen is maar ook voor jongeren. Na de danspasjes geoefend te hebben gaan er meteen twee vrouwen zitten. "Nee, dat is niet de bedoeling! We zijn er nog niet, we moeten nog een danspasje!". De vrouwen doen weer mee en genieten zichtbaar. De mannen die beide van spelletjes houden, hebben elkaar gevonden en zijn aan het scrabbelen. "We hebben meteen een groepje gemaakt met andere mensen die van spelletjes houden. We gaan vanaf nu wekelijks bij één van ons een spelletje spelen! Leuk toch?".  Na de lunch verlaten de deelnemers geïnspireerd en opgeladen het Perron.