Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Zonnige middag in het Zuiderpark

Vraagelkaar deelnemer Susanna (58) komt opgewekt de Vraagelkaar gelukscarrousel binnen in het Zuiderpark. Ze is de eerste aanwezige en zet direct een vrolijke toon die de rest van de middag aanhoudt. ‘Ik ben een jaar lang niet naar een Vraagelkaar activiteit geweest, maar ik heb er echt weer zin in!' 

En dat is te merken want enthousiast doet ze mee aan de schilderworshop en stoelyoga. En wanneer Vraagelkaar lid Inge (73 vraagt wie het leuk vindt om mee te doen aan een theater en playback groep, is zij één van de vier leden die daar wel oren naar heeft.

Ook Riet (63) lijkt het leuk om mee te doen aan de playback groep. Zij is afgelopen augustus lid geworden van Vraagelkaar en heeft al drie activiteiten bijgewoond. Haar eerste kennismaking met Vraagelkaar was tijdens een creatieve workshop waarin ze een kleurig schilderij maakte.

Ook vandaag is ze weer volop aan het schilderen, én gezellig aan het kletsen met haar buurvrouw Priscilla. Priscilla maakt een prachtig portret van een vrouw, en wanneer deze af is biedt ze hem spontaan aan als cadeau voor Riet. ‘Jij hebt een zware tijd achter de rug, dus dit cadeau verdien je’. Riet is zichtbaar ontroerd door zo’n mooi gebaar.

Aan de schildertafel ontstaan meer mooie verbindingen. Zo raakt Dieuwke (58) in gesprek met een mevrouw die net als zij van schilderen houdt. ‘Het is zo toevallig want ik ben al langer op zoek naar iemand om samen mee te schilderen. Ik schilder veel, maar mis iemand die mij tips en inspiratie kan geven. Vandaag ben ik voor het eerst bij een Vraagelkaarcafé en ik ontmoet direct iemand die mij dit kan geven’. Telefoonnummers worden uitgewisseld, en binnenkort zullen beide dames afspreken om samen te schilderen.

Oude bekenden én nieuwe gezichten treffen elkaar en vele gaan met een vervolg afspraak naar huis. Zo ook Rosemary en Rokus die naast elkaar aan tafel zitten. Rosemary wil graag iets voor een ander doen, en Rokus heeft de wens om door Nederland te reizen. Wanneer de inspiratiecoach dit hoort, stelt ze voor dat ze samen op pad kunnen gaan. Rosemary is enthousiast, en ze gaan binnenkort bellen om iets af te spreken.

En zo is het een stralende middag, met een heerlijk zonnetje buiten én een zomerse sfeer binnenin de Gelukscarrousel. En met vele plannen voor toekomstige uitjes gaat iedereen opgewekt naar huis.

Lijkt het jou ook leuk om iets te ondernemen met buurtgenoten? Kijk op vraagelkaar.nl voor aanbod bij jouw in de buurt. Onze inspiratie coaches helpen je graag bij het ontdekken van jouw wensen. Je mag ons altijd mailen op vraag@vraagelkaar.nl.

Het benoemde theater en playbackgroepje van Inge (73) zoekt nog meer mensen om samen een show te maken. Ook mannen zijn welkom! Lijkt jou het leuk om mee te doen? Je kunt reageren via:
https://www.vraagelkaar.nl/vragen/detail/19591