Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Stralende middag in Loosduinen

Zomaar een gratis concertkaartje krijgen, mozaïeken, samen fietsen en een playbackshow organiseren. Deze prachtige uitwisseling kwam op maandag 22 oktober tot stand aan de Gelukstafels van Vraagelkaar waar buurtgenoten en bewoners van WoonzorgPark Loosduinen genieten van een heerlijke high tea. Naast de leuke contacten die er ontstaan, genieten de deelnemers ook van een heerlijk verwenarrangement.


Bewoners van WoonZorgPark Loosduinen komen nieuwsgierig langslopen. ‘Wat gezellig is het hier! Wat is er aan de hand?’. Het trekt dan ook veel aandacht: de rood-wit gestipte tafelkleden, de jurkjes, vlaggetjes en een zaal vol mensen. Een kleurig geheel, en dat allemaal voor de Vraagelkaar Gelukstafels, die ditmaal in het zorgcentrum van Saffier wordt georganiseerd.

Bezoekers zijn een mengeling van bewoners én buurgenoten uit Loosduinen. Allen worden verwelkomt met een kop koffie en een heerlijke high-tea. De eerste schuiven al snel aan voor een goed gesprek, een spelletje, haken en breien of een heerlijke massage en manicure. ‘Ooh ik wil al heel lang mijn nagels laten doen, maar ik heb het nog nooit gedaan’, roept één vrouw uitgelaten tijdens de verwenbehandeling.

Aan de inspiratietafel zijn de Vraagelkaar inspiratiecoaches intussen druk in gesprek en schrijven van iedere deelnemer zijn/haar wensen op. Er ontstaan al direct mooie verbindingen. Zo biedt Bob spontaan zijn concertkaartjes aan zijn buurvrouw. ‘Helemaal gratis, als je wilt’. Yoke organiseert via Vraagelkaar haar eigen mozaïek workshop, waar vele leden aan meedoen. Tijdens de gelukstafel is ze druk in gesprek met Simone. Zij loopt op krukken en is daardoor minder mobiel. Terwijl beide dames babbelen biedt Yoke aan om Simone op te halen voor haar mozaïek workshop. Zo kan Simone er alsnog bij zijn.

Ook Marja zit aan tafel met een grote glimlach. ‘Ik heb mij tijdens het vorige Vraagelkaarcafé opgegeven voor een playbackgroepje van Inge. We hebben nu al contact om dingen te regelen, ik vind het zo leuk!’. Ook lijkt het haar leuk om te graan fietsen met een groepje.

Gedurende de middag wordt het steeds voller en vele bewoners schuiven spontaan aan. ‘Wat een gezellig feestje is het hier’. Twee vrouwelijke bewoners weten wel raad met hun wensen. ‘Schrijf maar op dat ik graag iets leuks wil doen. Het liefst met een knappe man natuurlijk. Grijs haar mag, zolang hij maar een leuk karakter heeft’. Even later zitten beide dames aan de high-tea en het mannen onderwerp blijft populair. ‘Wil jij een koekje?’, vraagt één. Waarop de andere antwoord: ‘Nee jij wil een lekkere vent’.

Als de middag ten einde loopt wordt er afscheid genomen met een grote glimlach. Zo zegt bewoner Nel: ‘ik woon hier al lang maar heb zoiets nog nooit meegemaakt. Wat gezellig. Komen jullie snel weer?’. Nou dat doen we natuurlijk van harte Nel. Het was weer een mooie middag.