Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Van schrik naar geluk

Het was even schrikken toen de inspiratiecoaches van Vraagelkaar de Windhoek betraden: een skelet, een grafsteen en vleermuizen vormden een luguber tafereel. Binnen een uur zou de Gelukscarrousel van start gaan. Samen met opbouwwerker Sander van Welzijn Lelystad lukte het om de ruimte om te toveren.


Al gauw stroomde de ruimte vol met vrolijke Lelystedelingen uit de omgeving van de Windhoek. Zo ook Peter (70) die graag in contact wilde komen met mannen om over kernfysica of andere inhoudelijke zaken te praten. De oud medewerker van het wetenschappelijk instituut voor kernfysica mist de gesprekken hierover. Naast hem zitten twee enthousiaste dames die elkaar ontmoet hebben via Vraagelkaar. Af en toe spreken ze af om samen te gaan winkelen. Ze genieten van de vrijblijvendheid van dit contact. Ze raken niet uitgesproken.

Thea (56) zoekt wat ontspanning. Ze voelt zich overbelast. Ze schuift aan in het verwencafé waar ze van een heerlijke hoofdmassage geniet van docente Ilse van de praktijkschool. Daarna mag ze plaatsnemen bij Marjanne voor een heerlijke schouder en gezichtsmassage. Ontroerd schuift ze door naar de Gelukstafel voor een sprankje geluk. 

Dan is het tijd voor een dansje. Enthousiast swingen de deelnemers op de enthousiaste aanwijzingen van Hans. De vrolijke muziek en het gelach werkt aanstekelijk. Na afloop gaan de deelnemers vrolijk gestemd naar huis. De meesten hebben een leuke afspraak met een buurtgenoot in het vooruitzicht. De gelukscarrousel heeft zijn werk gedaan: De sprankjes zijn weer verspreid.