Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Waanzinnige locatie voor gelukstafels

Woensdag 8 november vormde een oude Kas op landgoed Roggebotstaete het decor voor de gelukstafels van Vraagelkaar. In de Kas uit 1930 werden tussen de paarse tomaten buurtgenoten gekoppeld om samen iets leuks te ondernemen: gezellig koffiedrinken, naar de Orchideeënhoeve, een boswandeling maken of samen schietles nemen. De dag had een extra Vraagelkaar tintje doordat de verschillende deelnemers met elkaar naar de bijeenkomst kwamen. De één vroeg vervoer, de ander bood zijn auto aan. En zo genoten de deelnemers van jong tot oud van een bijzondere bijeenkomst in de behagelijke kas.

Rijdend over de Vossedijk geniet je van de zon die over het water schijnt. Als je de afslag neemt naar Roggebotstaete zie je niets ongewoons. Je rijdt door het hek over het pittoreske pad tot je aan de linkerzijde een vriendelijke vrouw in een rood met wit gestippelde jurk ziet. Ze vraagt of je slecht ter been bent? Dan brengt Hans je namelijk in zijn terreinwagen naar de Kas. Heb je wel zin in een wandeling? Dan betreed je het prachtige terrein van het landgoed te voet en loop je langs de schapen en de moestuin naar de Gelukstafels.

Als je de Kas nadert, komt het gezellige geroezemoes je al tegemoet. Binnen zitten de deelnemers van alle leeftijden aan rood met wit gestippelde Gelukstafels met elkaar in gesprek. Wat ze bezighoudt en waar ze behoefte aan hebben. Katy komt uit Iran en spreekt met een echtpaar dat graag over land naartoe wil reizen. Ze spreken af om ervaringen uit te wisselen. Katy wil graag leren schilderen. Iets wat ze gaat doen bij Selma. Daarnaast gaat ze een mantelzorgster ontlasten door haar te ondersteunen in de tuin.

Onder het genot van een heerlijke high tea vertelt Ad, oud-militair, over het schieten met een luchtbuks. Het is een concentratiesport volgens hem. Dat lijkt René ook wel wat. De heren gaan zich oriënteren op een vereniging. Pamela heeft haar vriendin meegenomen. Milagros is moeder van een 2-jarig zoontje en zoekt iemand die haar moedertaal spreekt: Spaans. Ze heeft heimwee naar Zuid-Amerika en contact met iemand die dezelfde achtergrond heeft lijkt haar fijn.

De schaterende lach van Landa klinkt door de Kas. Ze is in gesprek met Ineke en Riet. Samen besluiten ze mee te lopen met Suzanne, die betrokken bij Roggebotstaete, de deelnemers over het landgoed leidt. Ze vertelt over het bijzondere project, de schapen, de Staete en de bijenkas.

Even voor het einde neemt Jac (86) vrolijk afscheid. Hij heeft enorm genoten van de middag en neemt zwaaiend afscheid als hij terug naar Dronten fietst. Hans rijdt Miek (94) en Lenie (90) naar huis. Ze vonden het uitje fantastisch en voelden zich naar eigen zeggen als prinsessen behandeld.

Lijkt het je leuk om ook mee te doen? Of kom je evenals Milagros uit Zuid Amerika? Meld je dan aan bij www.vraagelkaar.nl of bel met 0321-314803.