Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Carrousel in sfeervol buurtcentrum Het Couveéhuis

De zaal van de Gelukscarrousel voelt koninklijk aan door de sierlijke kroonluchters, piano, en donker houten stoelen. Samen met de roodwit gestipte decoratie vormt het een gezellig geheel. 

Last-minute worden er nog stoelen van boven gehaald voor de extra mensen die gekomen zijn. Er klinkt vrolijk geroezemoes, én nog voor het café begint wordt er al enthousiast gesproken over eerdere uitjes die samen zijn gemaakt door de aanwezige deelnemers. 

Zo is Isabel met Vraagelkaarlid Rita een eetclub begonnen. Hun eerste afspraak in het restaurant was zo gezellig, dat ze al snel een vervolgafspraak maakten. In datzelfde restaurant ontmoette ze ook Jetti, een vrouw die alleen aan tafel zat. ‘Heb je zin om bij ons te zitten?’. En zo bestaat hun eetclub nu uit 3 vrouwen die elkaar per toeval zijn tegengekomen. Volgende week spreken ze weer af, en maakt Isabel een heerlijke pot erwtensoep voor de dames.

Maar ook nieuwe deelnemers schuiven aan. Zo zijn er twee vrouwen die beide een beetje nerveus zijn. Maar wanneer ze naast elkaar komen te zitten, raken ze al snel aan de praat. ‘We zijn erachter gekomen dat we bij elkaar in de buurt wonen! Zo leuk!’. Hoe langer ze praten, des te meer raakvlakken ze blijken te hebben. Het was hun eerste Vraagelkaarcafé, maar deze connectie krijgt ongetwijfeld een vervolg. 

Ook een Turkse man schuift aan bij de gelukstafels. Hij is ons tegengekomen op de markt, en deze gelukcarrousel lijkt hem een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen. Bij het invullen van zijn wensen, blijkt hij yoga heel leuk te vinden. Nu komt dat goed uit, want er worden twee yoga-sessies gegeven. Na afloop komt hij helemaal relaxt naar mij toe en bedankt ons voor de fijne avond. 

Ook Marina gaat vol nieuwe plannen naar huis. Ze heeft zin en tijd om leuke dingen te doen, en samen met de inspiratiecoach schrijft ze een heel a4tje vol met haar wensen, inclusief een zelfgemaakt stappenplan.  ‘Ik ga eerst deze mevrouw bellen, en samen naar rest van harte. Daarna lijkt het mij leuk een eetclubje op te richten. Dan zijn jullie ook van harte welkom natuurlijk’. 

Heb jij ook zin om leuke dingen te ondernemen? Ontdek op www.vraagelkaar.nl wat jouw buurtgenoten aanbieden of plaats je eigen oproep. Onze inspiratiecoaches helpen je graag met het ontdekken van jouw wensen. Op vraagelkaar.nl/cafe vind je een overzicht van al onze evenementen.