Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Feest van herkenning

Het is een feest van herkenning tijdens de gelukscarrousel in Swifterbant. Een ochtend lang genoten de deelnemers van heerlijke massages, een schilderworkshop, een potje rummikub en een dansworkshop waar iedereen niet over uitgepraat raakt. 

‘Hey wat leuk jou weer te zien!’, klinkt het bij binnenkomst. De dorpsgenoten begroeten elkaar hartelijk, en de ochtend kan beginnen. 

Er zijn veel nieuwe Vraagelkaarleden, die nieuwsgierig zijn naar wat de ochtend hen brengt. Zo ook Els (75). Zij was bij buurvrouw Frieda een kopje koffie aan het drinken, toen plotseling de telefoon ging. Marjanne van Vraagelkaar nodigde haar uit voor de gelukscarrousel. ‘Heb je ook zin om mee te gaan?’, vroeg Frieda vervolgens. 

En zo geschiedde dat beide dames vandaag aanwezig zijn. En daar is Els (75) maar wat blij mee. Want ze leert direct meer dorpsgenoten kennen. Tijdens de carrousel raakt ze in gesprek met een aantal leuke dames, en ze maken een afspraak om te gaan koffie drinken. ‘Je kunt wel altijd klagen, maar je moet er zelf wat van maken. Dit is spontaan, en heel erg leuk’. 

Er is nog een Els (76) aanwezig, en ook zij is volop aan het genieten van de carrousel. ‘We wonen in hetzelfde dorp, en nu kom je iedereen hier tegen. Dan is het toch gemakkelijker om de volgende keer gedag te zeggen en een klein praatje te maken op straat. Dat vind ik gezellig. Ik heb ook direct een afspraak gemaakt om op bezoek te gaan bij iemand uit mijn buurt’.

Ook Frieda gaat naar huis met een vervolgafspraak. Ze houdt namelijk erg van skipbo, en deelneemster Christina blijkt daar ook gek op te zijn. “We spreken snel wat af’. 

Iris, Jolanda en Annemarie hebben elkaar ook gevonden. Vooraf kenden ze elkaar niet, maar tijdens de carrousel blijken ze veel raakvlakken te hebben. Ze plannen nu om samen naar de bios te gaan, en lekker met de hond te wandelen. 

Tussendoor wordt er geschilderd, gelachen, genoten van de high-tea, laten mensen hun nagels lakken en wordt rummikub erbij gepakt. Halverwege is het tijd voor de dansworkshop. Iets wat voorzichtig schuifelen de mensen naar binnen, maar het enthousiasme van Hans van der Hilst is aanstekelijk en al snel doet iedereen mee met de dans. Er wordt zelfs nog gejodeld en uitgelaten verlaten de deelnemers de zaal. 

Emmy vond de dansworkshop zo leuk, dat ze hem nog vaker gaat doen. Ze vraagt hoe het nummer heet, zodat ze de dans aan haar tekengroep kan leren. ‘Het is de perfecte manier om lekker los te komen. Dan is iedereen een stuk minder stijf’. 

Ook Johnny is enthousiast: ‘ik heb een ontzettend leuke ochtend gehad. Weer een beetje beter leren dansen. Nog even en ik word danskampioen’. 

Mevrouw Koopmans (75) ziet het helemaal voor zich. ‘Het lijkt mij super om dit elke week in Swifterbant te organiseren. Gaan we op zondag lekker dansen met zijn allen’. 

Vind jij dat ook een goed idee, en lijkt het jou leuk om een dansles te organiseren? Je kunt hier reageren op haar oproepje. https://www.vraagelkaar.nl/vragen/detail/20907

Er staat nog veel meer leuk vraag en aanbod uit Swifterbant op www.vraagelkaar.nl. Of je nou van fietsen, wandelen, theater, musea, spelletjes of handwerken houdt. Het kan allemaal! De inspiratiecoaches van Vraagelkaar brengen je graag met buurtgenoten in contact. Kijk op onze website of mail vraag@vraagelkaar.nl.