Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Hoe de gelukscaravan leidt tot een bijzondere vriendschap

Liz maakte kennis met Vraagelkaar tijdens de gelukscaravan op de markt in december 2017. Daar volgde zo’n leuk gesprek, dat ze vervolgens naar het café ging in het Wijndaelercentrum. Dit leverde haar een fijn contact op met Ria, waar ze spontaan leuke dingen mee onderneemt. Een jaar later zijn de twee vrouwen nog steeds vriendinnen. 

'Wat is belangrijk in het leven?’, vraag ik Liz. ‘Liefde schat. Daar gaat het om. Kleine gebaren. Een aai over je bol, en een glimlach kost niks. Dan is je dag goed’.

Dat is haar motto, en iets dat ze vol verve uitdraagt. Zo probeert ze andere mensen te ondersteunen met kleine dingetjes. Als iemand verhuist, gaat ze meetillen, ze maakt een pannetje erwtensoep voor iemand, of ze gaat mee naar een ziekenhuisafspraak.

Ze staat klaar voor anderen, en wil hen een goed gevoel geven. Maar via Vraagelkaar heeft nu ook iemand gevonden die háár blij maakt. En die persoon is Ria wie ze ontmoette bij het Wijndealercentrum. Liz: ‘Ik wilde gaan koken, en zij was daar ook wel voor in.  We spraken af een om Indisch te koken’. 'We hebben direct gezegd: er is niks verplicht, maar we gaan gewoon kijken’.

En vanuit die gedachte, hebben de dames inmiddels al vaak afgesproken. 'We zijn naar elkaar’s verjaardag geweest, een keer naar Delft, en naar Gouda. Ook nog eens een antiekmarkt. Nou daar hebben we geen enkel boek gezien, alleen maar gelachen. We gingen direct in een cafe zitten haha.

Alles is leuk, en we zijn beide makkelijk. We bellen elkaar gewoon op: zullen we dit doen, of dit doen? En dan doen we dat. We hebben zo’n lol, en wonen ook nog eens dicht bij elkaar. We hebben dezelfde humor, beetje baldadig. Ik ben echt een giechel, en zij is zo’n lieverd’.

Lijkt het jou ook leuk om spontaan op pad te gaan met iemand? Via Vraagelkaar vind je vraag en aanbod bij jou in de buurt. Zo ontmoet je buurtgenoten, die het ook leuk vinden om eens te gaan wandelen, een koffie te drinken, naar het theater of een keer te gaan fietsen. Kijk op www.vraagelkaar.nl