Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Carrousel voor meer gezelligheid op het Golfpark

De eigenaar van het Golf Event Center staat in het midden van zijn restaurant. Hij haalt een hand over zijn hoofd en kijkt om zich heen. Marcel Huijbrechts, die Vraagelkaar overtuigde naar het Golfprak te komen, lacht: ‘Dit heb je nog niet eerder meegemaakt’. Anderhalf uur later worden alle gasten ontvangen in de omgetoverde ruimte: ‘Wat hoop je dat deze bijeenkomst je oplevert?’ vragen de inspiratiecoaches bij binnenkomst’ Vrijwel alle aanwezige bewoners van het Golfpark en andere wijken uit Lelystad geven hetzelfde antwoord: een beetje gezelligheid in de buurt. In plaats van de verwachte 35 deelnemers is het dubbele gekomen. En zo start de Carrousel.

Al gauw zijn de meeste deelnemers met elkaar in gesprek. Achterin genieten verschillende deelnemers van een uitgebreide manicure of heerlijke massage. Links daarvan zitten dames te schilderen of mandala’s te kleuren.

Als oud-kampioen ballroomdansen Hans van der Hilst de deelnemers uitnodigt voor een dansje is de enorme dansvloer te klein. Het mag de pret niet drukken. Jong en oud swingt. Lachend schuiven de mensen weer aan tafel. Degene die het nog niet had gedaan, geeft aan wat zijn of haar wensen zijn: samen joggen, op elkaars hond passen, iemand naar het ziekenhuis rijden of samen naar het theater.

Afspraken worden gemaakt en telefoonnummers uitgewisseld. Maar nog belangrijker… bijna iedereen heeft aangegeven wat hij of zij wil betekenen voor een buurtgenoot of graag samen met een buurtgenoot zou willen doen. Marcel Huijbrechts is tevreden. Met die gezelligheid komt het wel goed.