Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Geïnspireerd raken tijdens de gelukscarrousel

Één voor één druppelen de deelnemers van de gelukscarrousel binnen. Samen genieten ze van een middag vol activiteiten zoals ontspannen stoelyoga, een vrolijke schilderworkshop, heerlijke high-tea en massage en manicure.

Een aantal mensen hebben bekenden meegebracht die ze graag willen voorstellen aan Vraagelkaar. Zo komt Bep samen met vriendinnen Rita en Conny. ‘Wij zitten samen in een knutselgroep, maar het is altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen’. En ze raken direct geïnspireerd aan de gelukstafel, zo lijkt het Rita leuk om lange afstanden te fietsen en gaat ze een stoelyoga sessie organiseren bij haar thuis.

Ook Judith gaat met een vervolgafspraak naar huis. Zij kwam een dame tegen die ze eerder heeft ontmoet op een Vraagelkaarcafé. Het is een gezellig weerzien en de dames spreken af om samen te gaan wandelen.

Machielia heeft ook iets leuks aan te bieden. Zij is initiatiefnemer van een vrouwengroep die regelmatig bij elkaar komt voor gezelligheid. Dat spreekt Anneke ook wel aan, en ze wordt van harte uitgenodigd eens langs te komen.

Er is een diverse groep deelnemers, en de gesprekken blijven niet alleen bij het Nederlands. Zo is er een ontzettend vriendelijke Irakese man die langskomt. ‘Ik kom langs want ik hou van groepen mensen en gezelligheid’. Hij is Nederlands aan het leren, en zou het fijn vinden om ook met Arabisch sprekende mensen in contact te komen. Wanneer hem wordt gevraagd naar een paar Arabische woorden ontstaat er spontaan een Arabische les. Zo leert hij ons hoe je ‘Goedenmorgen’ en ‘Hoe gaat het’ zegt in het Arabisch. Iets dat tot hilariteit leidt bij de overige deelnemers, want de uitspraak is toch best lastig. De hele tafel oefent en er wordt gediscussieerd over de juiste afspraak.

Tussendoor wordt er stoelyoga gegeven door docente Yvonne, en een schilderworkshop van Ineke.  Na de eerste yogasessie komen de deelnemers opgelaten terug de zaal in. ‘Ik heb de laatste tijd zoveel stress door mijn verhuizing en verbouwing. Met deze yoga kon ik mij eindelijk na hele lange tijd weer ontspannen’. En ook aan de schildertafel zijn lachende gezichten. De deelnemers krijgen de opdracht om de buurvrouw of man op een picasso manier te schilderen. Fredie schildert haar overbuurvrouw met heel veel kleuren. 'Vaak houden donkere mensen van kleur’. ‘Dat klopt helemaal’,  schaterlacht haar buurvrouw.

Lijkt het jou ook leuk om eens langs te komen bij een Vraagelkaarcafé? Houdt facebook en www.vraagelkaar.nl/cafe in de gaten voor café’s bij jouw in de buurt. Op www.vraagelkaar.nl vind je het vraag en aanbod van buurtgenoten. Zo kun je samen gaan wandelen, naar het theater, een muziekinstrument leren bespelen, samen handwerken, een spelletje doen en nog veel meer. Plaats je eigen oproepje of reageer op www.vraagelkaar.nl