Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Soms is lief zijn genoeg

Anja en Marian ontmoetten elkaar afgelopen zomer tijdens een Vraagelkaarcafé. Sindsdien gaan ze geregeld op pad en bewijzen dat lief zijn voor elkaar soms al genoeg is. 

De twee dames zou je misschien op het eerste eerste gezicht niet snel bij elkaar verwachten. Verschillende leeftijden, uitstralingen en interesses. Maar toch klikte het direct tussen Anja (71) en Marian (47) toen ze elkaar voor het eerst ontmoetten bij een Vraagelkaarcafé. Ze zaten tegenover elkaar, speelde een potje kwartet en spraken af om te gaan wandelen. 

Sindsdien gaan de dames geregeld op pad. Ze bellen elkaar, en als ze zin hebben trekken ze er samen op uit. 'Dat gaat heel goed, maar het is wel een beetje onhandig dat jij geen mobiele telefoon hebt', lacht Marian. 

Anja: 'Tijdens zo'n wandeling praten we over van alles. Wat we doen in het dagelijks leven. Maar soms praten we ook niet. Dat hoeft niet de hele tijd. En soms wordt ik kortademig van al dat praten haha'. 

De twee vrouwen hebben verschillende levens. Zo is Anja rock&roll kampioen. Ze heeft jarenlang met haar danspartner gedanst en doet dit nog steeds elke zaterdagavond met een liveband. Marian daarentegen houdt van thuis koken en is geen held in dansen. 

Wat hun vooral bindt is lief zijn voor elkaar. Anja: 'Ik vind haar heel lief, ze heeft een zacht karakter. Ik hou niet van vrouwen die kattig zijn. Ik vind haar gewoon heel lief'. Marian: 'ja dat vind ik ook. Jij bent een lieve vrouw en gezellig'. 

De dames blijven voorlopig nog wel even samen wandelen. Maar staan ook zeker open voor meer contact. Marian: 'er zitten mensen uit de hele stad op Vraagelkaar dus ik kijk regelmatig even. Ik vind het een super leuke manier om mensen te leren kennen, en ik hoop er nog veel meer te kunnen ontmoeten. In mijn buurt zijn er niet zoveel activiteiten, dus een eigen oproep plaatsen is erg handig! 

Ik spreek beide dames tijdens het vraagelkaarcafé, en even later na dit gesprek heeft Marian alweer iemand gevonden waar het mee klikt, ze gaat koken en samen eten met Karin. 

Zo zullen er ongetwijfeld nog meer mooie dingen en contacten op hun pad komen. Want soms is lief zijn echt genoeg.