Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Elke week afspreken? Liever niet

Ze spreken af als ze er in hebben. Heerlijk vinden Anneke en Caroline dat. Caroline kende na haar verhuizing weinig mensen en deed via Vraagelkaar leuk contact op. Samen met Anneke snuffelt ze bij kringloopwinkels en kijken ze rond in de stad. Anneke op haar beurt haalde haar schoolboeken er weer bij om Nederlandse les te geven aan een Brit. Ze haalt er veel plezier uit.

 “We zijn behoorlijk verschillend, hebben niet dezelfde interesses maar toch kunnen we het met elkaar goed vinden”, zegt Caroline (60) over haar contact met Anneke (61). 

Anneke reageerde op Caroline haar oproepje om gezellig eens wat leuks te doen.“We vinden het leuk om in de stad rond te kijken en bij kringlopen te snuffelen. 

We hebben verschillende levens, maar toch hebben we samen dezelfde instelling. Het is heel vrijblijvend en niks moet”, vertelt Caroline. Anneke is het hier mee eens: “Ik wil niet persé elke week bij iemand op bezoek moeten. We spreken af als we daar zin in hebben”. 

Caroline plaatste een oproepje bij Vraagelkaar omdat ze van Noord-Brabant naar Flevoland verhuisde en weinig contacten had in haar nieuwe woonplaats. “Als je alleen naar een café gaat in Nederland, dan spreekt niemand je aan. Dat vind ik zo fijn aan Vraagelkaar, je komt mensen tegen die je normaal gesproken nooit zou ontmoeten”.

 Nog steeds kijkt Caroline regelmatig op Vraagelkaar voor nieuwe contacten.Ook Anneke is erg actief op Vraagelkaar. Ze reageert op veel oproepjes. En leert nu de Britse Amaranatho Nederlands. “Ik was aanwezig bij een Vraagelkaar café en hoorde dat hij behoefte heeft aan Nederlandse les". 

Anneke heeft meteen haar oude Engelse schoolboekjes gepakt. "Er staan woordenlijsten in en die kan ik natuurlijk gebruiken om hem Nederlands te leren". Anneke heeft nu twee keer met hem afgesproken en beide halen er enorm veel plezier uit. "Zijn vrouw heeft het geduld niet om hem het te leren en als ik hem daarmee kan helpen, prima toch?". 

Op de vraag wat Anneke zo leuk vindt aan Vraagelkaar, antwoordt ze:“Het is vrijblijvend en dat vind ik zo prettig. Niets moet!”