Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Muzee was opnieuw beregezellig

Het is de tweede keer dat we een carrousel in het Muzee organiseren en we worden hartelijk ontvangen door de organisatie. ‘Gezellig dat jullie er weer zijn!’. De deelnemers genoten van een middag vol lekkernijen, dansworkshop, creatief schilderen en heerlijke massage en manicure. 

Het is een stralende dag, en de bewoners druppelen vrolijk binnen. Het valt op dat er vandaag veel leden zijn die voor het eerst aanschuiven. Om het ijs te breken, wordt de carrousel gestart met een dansworkshop van achtvoudig ballroom kampioen Hans van der Hilst.

Het is een nieuw dansje, en lachend wordt er geoefend tot het dansje bijna feilloos gaat. Aan het einde van de dansworkshop voelt de sfeer direct vertrouwd, en al druk in gesprek vertrekken de deelnemers naar de carrousel om aan te schuiven bij de manicure en massage, een spelletje, schilderworkshop of de geluktafel.

Genietend van een high-tea worden er vele verbindingen gelegd, en ook de nieuwe deelnemers hebben direct leuk contact. Zo is Nadia er voor het eerst, en haar lijkt het leuk om dagtochtjes te organiseren. Ze krijgt direct response van vier andere dames die met haar mee willen. Ook raakt ze aan de praat met Meriyem, en ze blijken enorm te klikken. Nadia heeft als doel om vrouwen te verbinden, en spontaan wordt Meriyem uitgenodigd voor een diner aankomende zondag. ‘En ken je die verwendag? Ook leuk om naar toe te gaan samen!’.

Nadia houdt ook ontzettend van reizen en wanneer ze vertelt over haar avonturen zucht Meriyem: ‘Normaal is mijn wereld zo klein, alleen met mijn kindjes. Maar nu gaat er een hele wereld voor mij open. Ik zou ook wel eens een citytrip maken’. ‘Ben je al eens naar Londen geweest?’, vraagt Nadia. ‘Nee nog nooit’. ‘Nou dan gaan we dit toch samen plannen!’. De dames delen telefoonnummers uit, en gaan samen ongetwijfeld veel mooie avonturen beleven.

Er is ook een grappige verwarring vandaag. Er blijken twee Corry’s aanwezig, die beide ook nog eens dezelfde interesses hebben. Zo zijn ze beide geïnteresseerd in de playbackgroep van Vraagelkaarlid Inge, en lijkt het hen leuk om dagtochtjes te maken. Corry B. Gaat dinsdag direct kijken bij de repetitie, en de andere Corry komt kijken wanneer ze gaan optreden.

Dat het een kleine wereld is blijkt als Corry met een andere dame in gesprek raakt. Zij blijkt boven Corry’s toenmalige vriendje te hebben gewoond. Ze hebben elkaar toen niet gezien, maar nu komen ze daar achter. Herinneringen worden opgehaald en de dames kletsen honderduit over oud Scheveningen.

Intussen kijkt Meriyem geschrokken op haar horloge. ‘Hoelaat is het? Al kwart over 4? Ik moet 5 uur bij zwemles zijn. Ooh het is zo leuk, ik vergeet helemaal de tijd’.

En zo vertrekken de overgebleven deelnemers naar huis. Velen met weer een vervolgafspraak en leuk contact rijker. Lijkt het jou ook leuk om eens aan te sluiten bij een Vraagelkaarcafé? De hele maand december organiseren we meerdere activiteiten. Zo is er een café in de Wiekslag aanstaande vrijdag van 13:30 – 16:30, een carrousel in de Barthkapel op 12 december van 14:00 – 16:00. En een kerstcafé op Landgoed Ockenburgh op 21 december van 14:00 – 16:00. Meld je aan via www.vraagelkaar.nl/cafe.