Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Gelukspad leidt naar Geluksbankje in Happystreet Ypenburg

Vuurkorven, kerststerren, gekleurde lampjes en vlaggetjes en een heus Vraagelkaar Geluksbankje. Samen vormden zij het decor van de Happy Street in Ypenburg.

Organisator Saskia de Vin en haar collega's hebben de straat voor de bibliotheek omgetoverd tot een Happy Street in kerstsfeer. Een popup kerk, een chocolade kraam. Het is prachtig om te zien. De bijtende kou deert de kinderen niets. Vrolijk klimmen zij op het geluksbankje om te vertellen wat voor hen geluk betekent: 'naar een snoepwinkel vertellen twee vriendinnen serieus.' De dames die dol op chocola zijn, zijn dan ook blij verrast als ze worden verwend met een chocolade brownie. Even later liggen ze op hun knieën voor de ingang van de bibliotheek en aan het begin van het gelukspad dat bestrooid ligt met lieveheersbeestjes. Ervaar een sprankje op het Geluksbankje en wordt lekker verwent met een 't'. 

Verschillende mensen nemen plaats op het bankje en geven aan wat ze graag willen doen: wandelen, knutselen of een keer naar het theater gaan. De voorganger van de kerk uit Nootdorp biedt aan dat mensen mogen mee eten in de kerk. Mits ze zich op tijd aanmelden. Even later deelt hij soep uit in de Happy street. Het is hartverwarmend.