Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Gelukstafels bij Albert Heijn groot succes

Albert Heijn en Vraagelkaar slaan de handen ineen om inwoners uit Den Haag te verbinden. Het is bijzonder om te zien dat er voor iedereen wel iemand is, die bij ze past. Zo kan iedereen een sprankje geluk ervaren. Albert Heijn manager Rachid Menhali is blij met de samenwerking. 

Haar schaterende lach klinkt door de winkel. 'Ik zit hier aan de gelukstafel met mooie vrouwen', zegt ze door de telefoon. De flamboyante Surinaamse houdt van Salsa-dansen. Maar gaat nooit omdat ze liever niet alleen wil gaan. De inspiratiecoach verbindt haar met een buurtgenoot die ook van Salsa houdt. Tegenover haar zit een vriendelijke Italiaanse. Ze zou graag meer mensen leren kennen. Het lijkt haar fijn om samen door de omgeving te fietsen en gezellig te eten. Ook voor haar zijn er buurtgenoten die qua profiel goed bij haar passen. Ze neemt meteen contact op om een afspraak te maken. Opgetogen neemt ze afscheid en loopt met de blauw witte Albert Heijn shopper vol boodschappen de winkel uit.  

Even later schuift een dame met prachtig lang haar aan. Tijdens het gesprek valt ze stil en tranen wellen op in haar ogen. 'Ik ben eenzaam' zegt ze. Ik heb met niemand contact. Haar vriendelijke ogen lichten op als we bespreken wat ze leuk vindt om te doen. Spelletje spelen, gezellig kletsen bij een bakkie. Het is een bijzondere en fijne uitdaging om voor iedereen iemand te vinden die bij ze past. Ondertussen komt Ron aan tafel. Ron die met iedereen een praatje maakt en het liefst de hele dag uit huis is. Ook hij houdt van een spelletje en wil wel mens-erger-je-niet spelen met haar. Bij de kringloopwinkel aan de overkant. Daar kun je ook lekker koffiedrinken. Samen spreken ze af. Van Albert Heijn krijgt ze een mooi boeket mee. Opnieuw schieten de tranen in haar ogen. Dankbaar neemt ze afscheid. 

Hans en zijn vrouw Miep schuiven aan. Naast hun zit Toos die graag naar de gelukscarrousel wil, maar geen vervoer heeft. Hans wil wel rijden. Kan zijn vrouw ook gezellig meedoen. En als hij toch rijdt, dan kan er nog wel een dame bij. De oud Loosduiner doet graag iets voor een ander. Hij is nog geen tien minuten thuis als de telefoon gaat: "Of hij nog iemand mee wil nemen.' Dat kan! Dan zit de auto vol. Het was een bijzondere dag vol verbindingen bij Albert Heijn in de Valkenboslaan. 

De volgende dag zitten we met de gelukstafel in een prachtig versierde kersthoek bij de Albert Heijn aan de Stede. Iedereen van 0 tot 94 jaar schuift aan. De 94-jarige dame is nog kwiek van geest. Ze wil wel naar de Gelukscarrousel komen die we op vrijdag 21 december op Landgoed Ockenburg organiseren. De kleinzoon van Margôt steelt even later de show. Margôt die op een scootmobiel rijdt, is blij met de steun van haar kleindochter die haar helpt de boodschappen in te pakken. Ze gebruikt de wandelwagen van haar kleinzoontje even later als rollator als ze nog even naar de servicebalie loopt. 

Rabia is minder fortuinlijk. Als ze aanschuift lopen de tranen haar al snel over haar wangen. Ze heeft alles gegeven aan ieder die haar lief was. En nu is ze zelf kapot. Ze is er nog niet aan toe om nieuwe mensen te leren kennen. Maar het kaartje met het telefoonnummer van Vraagelkaar neemt ze mee. Ze zal bellen...

Even later schuift een andere dame aan die prachtig gekleed is. Haar wens is om andere mensen te leren kennen. Een week later is ze aanwezig bij het kerstcafé op Landgoed Ockenburg. Daar geniet ze van nieuwe contacten, en maakt ze een afspraak om samen met zes anderen aan te sluiten bij een kerstdiner van lid Angelique. Iedereen neemt wat eten mee, en Albert Heijn stelt een boodschappenbon beschikbaar voor een onvergetelijke avond. 

Fouad was al eerder met Vraagelkaar in contact gekomen. In de gelukscaravan vertelde hij over zijn tante. Leuk om te horen dat ze via Vraagelkaar twee fijne vrouwen leerde kennen, die haar thuiszitten verlichten. Dat gunnen we iedereen. Iedereen heeft een andere behoefte. Zoals Badal die graag met Nederlandse vrouwen wil koffiedrinken zodat ze de taal beter onder de knie krijgt. Ook daarin kunnen we iets voor haar betekenen. 

Met dank aan Albert Heijn voor de fijne samenwerking!