Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Suna wint Gouden Klavertje tijdens Kerstbijeenkomst

In het monumentale landgoed Ockenburg werd vrijdag het Gouden Klavertje uitgereikt aan Suna tijdens de kersteditie van de Vraagelkaar Gelukscarrousel. Suna werd genomineerd door Marjanne die door reuma aan huis gekluisterd is. Vier genomineerden maakten kans op het klavertje dat symbool staat voor de sprankjes geluk die de genomineerden teweegbrengen.

Het is droog als Suna aankomt bij Landgoed Ockenburg.  Hans en Avi staan, deze keer in smoking met een gestippeld vlinderdasje, klaar om haar en andere gasten op te vangen. Het monumentale landgoed is prachtig versierd in kerstsfeer met kroonluchters, lichtjes en kerstbomen. Binnen klinkt gelach en live pianomuziek.

Liz en Ria komen samen binnen. Ze zijn vriendinnen sinds Vraagelkaar actief werd in Den Haag december 2017. Nu precies een jaar later nomineert Ria Liz voor haar vriendschap. Liz is lief, grappig en een fijne vriendin. Ze bellen elkaar spontaan op, en hebben zo al samen vele uitjes in Nederland gemaakt.

Even later verschijnen Simone en Yoke. Ook zij raakten bevriend in een gelukscarrousel. Simone is blij met de vriendschap die Yoke haar biedt. Simone heeft geen familie en kinderen en wilde graag meer mensen leren kennen. Yoke haalt haar op voor Vraagelkaarcafé’s en biedt haar veel steun. Simone en Yoke waren eerder deze maand te zien in het programma: ‘ik denk aan jou’ van Omroep West waarin Yoke haar veraste met een kerstpakket.

Karen nomineerde Tonnie omdat zij voor haar een grote inspiratiebron en steun is. Naar eigen zeggen is ze erg verlegen, maar Tonnie motiveert haar de deur uit te gaan, en neemt haar regelmatig mee naar activiteiten.

Van alle genomineerden is het Suna die er met het Gouden Klavertje vandoor gaat. Zij krijgt de meeste stemmen van het publiek, want haar liefdevolle boodschap sprak velen aan. Suna heeft dan ook een bijzondere vriendschap met Marjanne die door haar gezondheid en rolstoel de deur niet uit kan. Suna zit zelf ook in een rolstoel, heeft haar eigen problemen,  maar toch gaat ze elke twee weken bij Marjanne langs en staat voor haar klaar. Haar bezoekjes brengt beide dames veel gezelligheid, en ze kletsen dan ook heel wat af. ‘Vanaf de eerste ontmoeting was het alsof ik haar al jaren kende’, laat Marjanne weten in een lieve videoboodschap.

Door het hele pand zijn bijzondere workshops, gezelligheid en een heerlijke high tea waar de deelnemers van genieten Boven zitten Ineke en Christien met een groep mensen kerstkaarten te maken en te schilderen. Het is er gezellig. Een ruimte verder geeft Hans zijn wervelende dansworkshop, afgewisseld met een ontspannende stoelyoga sessie. Beneden en boven kunnen deelnemers plaatsnemen in het Verwencafé voor een heerlijke massage of manicure.

Aan het einde van de hartverwarmende middag sluit Yoke af met een swingende playbackshow van Cliff Richards. Iedereen neemt blij en dankbaar afscheid van elkaar. Spontaan wordt er door leden aangeboden om elkaar af te zetten bij huis. Isabel, die anders een uur moet wachten op haar taxibusje, maakt hier dankbaar gebruik van. Het team van Vraagelkaar wordt zelf ook nog verrast met roodwit gestipte cadeautje’s in de kerstboom die zijn achtergelaten door Christien en een liefdevolle kerstkaart van Yoke.  

En zo wordt de gelukscarrousel met veel warmte afgesloten, en daarmee is ook een einde gekomen aan onze Warme Wintermaand. De hele maand december trok de Gelukscaravan langs alle markten, stonden we in meerdere Albert Heijn's met onze gelukstafel, en organiseerden we vier Vraagelkaarcafé's op sprookjesachtige locaties.

Vele nieuwe leden kwamen op ons pad, die genoten van ontmoetingen met hun buurtgenoten tijdens de Vraagelkaar activiteiten. Vele mooie en ontroerende verhalen werden gedeeld, bijzondere verbindingen werden gelegd en er werden veel afspraken gemaakt. Zo gaan enkelen elkaar ontmoeten tijdens kerst, er worden 3 kerstdiners georganiseerd door Vraagelkaarleden, en andere zien elkaar weer in het nieuwe jaar!

Wil je ook meedoen met de hartverwarmende beweging? Neem dan een kijkje op www.vraagelkaar.nl of bel met 088-7878901.