Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

De magie van vriendelijkheid

Hopelijk heb je fijne feestdagen achter de rug. Het was hartverwarmend om te zien hoe leden elkaar uitnodigden om samen deze dagen door te brengen. Deze liefdevolle gebaren maken ECHT het verschil. Het maakt de wereld een sprankje mooier. Er spreekt vertrouwen uit. Vertrouwen in elkaar. Vertrouwen, aandacht en vriendelijkheid geven een fijn gevoel. En dat is prettig in een tijd als deze waarin de wereld soms op zijn kop lijkt te staan.

Wil jij ook een fijner gevoel in 2019? Ervaar de magie van vriendelijkheid. Hoe een knikje of een glimlach het verschil kan maken. Probeer het vandaag eens. Lach eens naar die ene vrouw die zo stuurs kijkt. En kijk eens hoe mooi ze wordt als ze durft terug te lachen. Wie weet waar ze zich zorgen over maakt? En hoe fijn het is als iemand naar haar lacht. Die haar even een moment van positieve aandacht geeft.

In onze samenleving waarin de verschillen soms zo groot lijken, wens ik je toe dat je ziet wat jou verbindt met een ander: moederschap, zorg om ouders, liefde voor dieren, de wens dat er geen oorlog meer zou zijn. Iedereen is anders, maar in feite willen we ons allemaal geborgen voelen. Hoe je er ook uitziet, welke taal je ook spreekt. Of je nu wel of niet eens bent met klimaatmaatregelen of het vluchtelingenbeleid. Hoe fijn is het dat je je gezien voelt door anderen. Door een knikje of een bemoedigende glimlach. Dat geldt niet alleen voor jou. Maar ook voor dat jongetje dat alle kanten op stuitert en die meneer die langzaam over de stoel schuifelt met zijn overvolle rollator. Vriendelijkheid verbindt.

Vriendelijkheid kost niets. Maar is lang niet altijd makkelijk. Wat doe je als een mevrouw je toesnauwt dat je in de weg staat? Vaak voelen we ons aangevallen door een woord of gebaar wat eigenlijk niet voor ons bestemd is. De kans is groot dat die snauw met iets anders te maken heeft dan jou. Dat die voortkomt uit haast, stress of bijvoorbeeld slaaptekort. Ze weet dat ze het op jou afreageert. En dat je het niet verdient. Waarschijnlijk voelt ze zich er achteraf flink rot over. Hoe gaaf is het als het jou lukt om vriendelijk te reageren. Dat je het niet ervaart als afwijzing maar dat je slechts waarneemt dat iemand stress ervaart. Zo houd je het bij de ander en blijf je zelf rustig. Dat is wel zo vriendelijk voor jezelf :-). En misschien is ze wel veel aardiger dan haar snauw doet vermoeden. Mijn allerliefste familie, vrienden en vooral ik zelf.... we snauwen allemaal wel eens. Maar wat ben ik blij dat ik ze om mij heen heb. Ik wens jullie alle magie toe die vriendelijkheid teweeg kan brengen. Op een mooi jaar vol verbinding en aandacht voor elkaar!