Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Kerstdiners

De feestdagen draaien om warmte, samenzijn en gezelligheid. Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Gelukkig nodigde leden elkaar uit om samen de feestdagen te vieren. Dat zorgde voor een onvergetelijk einde van het jaar. Zo ontmoetten leden elkaar bij twee kerstdiners, en werd oud en nieuw ook samen ingeluid.

Eerste kerstdag

Op eerste kerstdag stond de deur open bij Angelique, waar zes leden samen kwamen om te genieten van een heerlijk diner én elkaars gezelschap. Met de bon van Albert Heijn werd er lekker eten en drinken gehaald, en leden hadden ook zelf iets meegebracht. Zo was er één Irakees echtpaar aanwezig die Koerdische dolma meebracht. Amper een week geleden zaten zij nog bij de gelukstafel in de Albert Heijn, een week later konden ze aanschuiven bij het kerstdiner. Ook Tonie was aanwezig, die met warme gevoelens terugkijkt: ‘het was een erg geslaagd diner. Iedereen was vriendelijk en het was echt gezellig’. Marjan stemt daarmee in: ‘het was een leuke sfeer, lekker eten en iedereen had het naar zijn of haar zin’. Angelique vond het mooi om te zien hoe iedereen zich op hun gemak voelde. ‘Er werden gedichten voorgelezen, en veel gelachen. Ik hoop dat het steeds normaler gaat worden om met onbekenden dingen te delen’.

Tweede kerstdag

Op tweede kerstdag was het voor een aantal leden best schrikken toen er opeens een politiebus voor hun deur stond. Maar gelukkig met een leuke reden, want politieagente Irma organiseerde een kerstdiner voor twintig leden bij haar thuis. ‘Ik kon niet alles in mijn eigen auto kwijt. Toen zei een collega: ‘ik haal ze wel op met de politiebus’. En zo geschiedde dat er een heel gemengd gezelschap genoot van een tweede kerstdiner. Ahlam was één van de aanwezigen en vertelt met een twinkeling: ‘het voelde als één grote familie, en zelfs nog warmer. Irma beschouwde iedereen zoals haar eigen zussen die er ook waren. Dit maakte dat het heel leuk en gezellig was’. Irma: ‘We waren echt een eenheid ondanks dat we elkaar nog helemaal niet kenden. Al snel veel grapjes en foute humor’. De sfeer is zo goed, dat er naast veel gezelligheid ook een luisterend oor aan elkaar wordt geboden. Irma: ‘iedereen komt van verschillende achtergronden en heeft zijn eigen verhaal. Het was heel ontwapenend om elkaar zo beter te leren kennen’. Iedereen wisselt telefoonnummers uit en er worden vervolgafspraken gemaakt. Zo biedt Tahir aan om een keer Pakistaans te eten bij hem thuis. Irma gaat langs bij één mevrouw en gezellig koffiedrinken met Simone. Bij het afscheid vloeien een aantal tranen, en wordt en flink geknuffeld. Er wordt al snel besloten dat dit niet de laatste keer is dat deze groep samenkomt. ‘Volgend jaar weer?’, vraagt één mevrouw. Daarop antwoord Irma vastberaden: ‘Zeker weten, maar dat duurt nog zo lang, zullen we anders ook gaan barbecueën in het voorjaar?’. Daar wordt enthousiast mee ingestemd. ‘Dan neem ik Iraanse dadels mee’, ‘Ja, ik neem Irakees mee!’, ‘en ik ook lekkere hapjes’, wordt er geantwoord. Nou dat moet helemaal goed komen!

Oud en Nieuw

Ook op de valreep van het oude jaar kwamen Vraagelkaar leden nog samen. Zo stuurde Lies een berichtje naar Vraagelkaar. ‘Met oud en nieuw zit ik alleen’. Er werd een oproepje geplaatst, en al snel volgde een enthousiaste reactie van Carineke. Zij is net verhuisd en had haar hele buurt uitgenodigd voor oud en nieuw. Carineke haalde Lies op met de auto en het werd een gezellig samenzijn. Lachend werd het nieuwe jaar ingeluid, met de afspraak om ook eens samen te gaan puzzelen. En zo kijken wij terug op een liefdevolle afsluiting van 2018. Op naar 2019 waar nog meer mensen de magie van ontmoeten mogen ervaren. Wil jij ook eens iets leuks doen met buurtgenoten? Kijk op www.vraagelkaar.nl of mail ons op vraag@vraagelkaar.nl. We kijken graag met je mee wat er allemaal mogelijk is.