Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Oude en nieuwe leden ervaren sprankjes

Een helder verlichte ruimte straalt ons tegemoet. Het voelt direct als thuiskomen bij buurthuis de Dukdalf in Lelystad. De gezellige locatie vormt het decor van een gelukscarrousel met massages, manicure, spelletjes, creatief schilderen en glasfusen.

Bij de ingang staat een lange rij, er zijn meer mensen komen opdagen dan verwacht. Gelukkig is dat alleen maar gezellig en worden er binnen no-time extra stoelen bijgezet. Veel nieuwe gezichten kijken nieuwsgierig, en soms wat onzeker rond. Maar wanneer Janet Turkstra haar openingspraatje heeft gehouden beginnen mensen al snel van stoel te wisselen om aan te schuiven bij één van de workshops. Zo is er een nieuwe workshop Glasfusen, waar prachtige sieraden worden gemaakt.

Naast de workshops, wordt er ook volop kennisgemaakt met elkaar én worden vervolgafspraken gemaakt. Zo is mevrouw Mirifard samen met haar man Ali voor de eerste keer bij het vraagelkaarcafé. Ali is van Iraanse afkomst en nieuw in Nederland. Hij wil graag nieuwe contacten opdoen in Nederland, en wordt direct geïntroduceerd aan een aantal leden. Zo spreekt hij lange tijd met Annet over literatuur, en wanneer blijkt dat hij van wandelen houdt, is er een andere man, de Indonesische Reggie, die daar wel oren naar heeft. De heren nemen contact op om samen te wandelen.

Zo snel kan het gaan als je samen dezelfde interesses hebt. Iets dat Constance ook onlangs heeft ondervonden. Eind 2018 plaatste ze een oproepje om eens naar een manage te gaan. Vroeger reed ze altijd paard en ze mist de geur, en het knuffelen van paarden ontzettend. Opgetogen vertelt ze dat ze sindsdien langs gaat bij Vraagelkaarlid Margriet die een privé paard heeft. Met paard Douwe knuffelt ze heerlijk, en het klikt zo goed met Margriet dat ze er nu vaker heen gaat voor een knuffel en leuk gesprek.

Als het café is afgelopen, blijven veel mensen nog plakken om na te kletsen. Zo ook Sonja, die via Vraagelkaar al veel contacten opdeed. Vrolijk kletst ze met haar tafelgenoten, en knuffelt en zwaait mensen gedag. Sonja vindt het leuk om anderen blij te maken, en heeft op haar beurt al meerdere mensen uitgenodigd voor Vraagelkaarcafé’s. Ook vandaag heeft ze meneer en mevrouw Wind uitgenodigd om langs te komen, en tot haar blijdschap waren beide aanwezig vandaag en zag ze hen genieten van alle gesprekken en leuke activiteiten.

En zo worden de sprankjes geluk verder verspreid onder vele oude en nieuwe leden. Een heerlijk begin van 2019.