Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Vraagelkaarcafé met Sinterklaastintje

Een massage krijgen, samen haken, een potje biljart spelen en mandala’s maken. Het kon allemaal tijdens het VraagelkaarCafé op 26 november in Drachten. Tijdens de inspiratiedag in de Utwyk, georganiseerd door Vraagelkaar, de Friese Wouden en ZuidOostZorg konden ouderen én jongeren even volop genieten. Iedereen bracht een cadeautje in en ging na afloop met een lief cadeautje van een buurtgenoot weer naar huis.

Tijdens de gratis bijeenkomst kon men in het Verwencafé terecht voor een ontspannende massage en de nagels laten lakken. Ook was er een Breicafé, Kleurcafé, Fitcafé, Spelletjescafé en een ICT-café. De middag werd extra bijzonder door het swingende concert van deelnemers aan het Zangcafé, die onder leiding van Meindert Bosklopper niet alleen de bezoekers uit volle borst deden meezingen, maar ook een kleuterklas enthousiasmeerde met hun lied. Leerlingen van het Friesland college en Singelland hielpen enthousiast mee om de middag zo gezellig mogelijk te maken samen met de wijkverpleegkundigen van Zuidoost Zorg en De Friese Wouden.

“Wanneer is het volgende café?” was één van de meest gestelde vragen tijdens de inspiratiemiddag. Er werden ook veel nieuwe vragen gesteld: “Ik zou graag met iemand wandelen” en “Het lijkt me zo leuk om eens te kijken of de computer iets voor me is” zijn slechts voorbeelden. Een paar lieve jongeren biedt aan om boodschappen te doen voor ouderen, het huis schoon te maken of een hond uit te laten. Benieuwd naar het vraag & aanbod? Kijk op www.vraagelkaar.nl Er werden ter plekke ook nieuwe verbindingen gemaakt. Zo krijgt een mevrouw eindelijk haar dievenslot op de deur en komen de Dalia’s van een oudere dame in rolstoel de winter door, dankzij een enthousiaste jongere die graag de bloempotten binnenzet. Vol inspiratie en met een flinke dosis energie kon iedereen weer vrolijk naar huis.

Op www.vraagelkaar.nl kunnen leden vraag en aanbod delen met familie, vrienden en mensen uit de buurt. Bijvoorbeeld als u iemand zoekt om mee te wandelen of te koken. Of als u het leuk vindt om iets voor anderen te betekenen: de hond uitlaten, bijlesgeven, een schilderij ophangen... vraag en aanbod wisselt elkaar af én vult elkaar aan. Vraagelkaar is er voor iedereen: jong, oud, vitaal of kwetsbaar. Het café biedt de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en eventueel vragen en talenten uit te wisselen.

 

Klik hier om de foto's te bekijken.