Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Van krantenbericht naar warm contact

Nadat mevrouw Schwarz over het Vraagelkaarcafé had gelezen in de krant, besloot ze zich aan te melden en eens een kijkje te nemen in het Provinciehuis. Mevrouw Schwarz was nog nooit bij een café geweest, maar werd al snel enthousiast toen zij tijdens de grootste inspiratieworkshop ooit haar vraag kon stellen. Ze had namelijk hulp nodig bij het gebruik van internet en haar computer. Ondanks haar leeftijd is mevrouw Schwarz namelijk nog erg actief en houdt ze van theaterbezoeken en de computer uitproberen. Al snel kreeg mevrouw een reactie van Jolanda Schat. Zoals haar achternaam al doet vermoeden steekt ze graag de handen voor anderen uit de mouwen.

Bijzondere klik
De twee hadden gelijk een bijzondere klik toen zij via het platform in contact kwamen en elkaar opbelden. Aanvankelijk schrok Jolanda Schat van de afstand tussen Lelystad en Dronten, maar na het telefoongesprek besloot ze dat ze de reis er voor over had: het was zó’n lieve vrouw. “Ze heeft me vervolgens geholpen met de laptop. Er moest een heleboel troep af, dus Jolanda heeft de laptop mee naar huis genomen om hem op te schonen. Maandag kwam ze hem weer terugbrengen en deden we gelijk een kopje thee” vertelt mevrouw Schwarz over de afspraak tussen haar en Jolanda. “Het is echt een ontzettend leuke vrouw!” zegt ze stralend “Ik heb er erg leuk contact aan overgehouden”.

Naar het theater
Mevrouw Schwarz is helemaal blij dat haar computer weer een opfrisbeurt krijgt en is ook zelf helemaal enthousiast geworden van de match, waardoor ze meer contact met anderen zoekt. “Binnenkort ga ik waarschijnlijk met een dame naar het theater. Dat lijkt me zó leuk!”. Over Vraagelkaar is mevrouw Schwarz dan ook erg te spreken: “Ik vind Vraagelkaar een heel leuk initiatief. Als je ziet dat het dit al heeft opgeleverd… ja het is erg fijn”. Mevrouw Schwarz hoopt dan ook dat veel anderen een kijkje zullen nemen bij Vraagelkaar: “Het is heel erg fijn en zoiets kan ook veel betekenen voor andere mensen”. Wat begon met een bezoekje aan het Vraagelkaarcafé naar aanleiding van een krantenbericht is dus inmiddels uitgegroeid tot fijn contact en nieuwe verbindingen. Vraagelkaar; gewoon doen! 

Foto: Studio Wierd