Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Opa en oma ontvangen bijzonder cadeau op Valentijnsdag

Quin, Silvester en Kirsten gaan de auto van hun opa wassen. Juliette wil wel stofzuigen voor haar opa en oma en Vera gaat boodschappen doen. Een meisje gaat een spelletje met haar buurvrouw spelen omdat ze verdrietig is sinds haar man is overleden. Leerlingen van groep vijf en zes van het Kompas, groep zeven van de Schakel uit Dronten en groep vijf en zes van de Tamarisk uit Biddinghuizen vulden een waardebon in voor hun opa, oma, vader, moeder of buurvrouw speciaal voor Valentijnsdag. (Groot)ouders en buren die zondag een mooie rode envelop op de mat vinden, hebben geluk. De kinderen mochten zelf bedenken wat ze willen geven: glas naar de glasbak brengen, een boodschap halen, bloembollen planten, of iets leuks gaan doen, zoals samen winkelen. Ze geven iets cadeau dat geen geld kost maar wel erg waardevol is.

Vraagelkaar wil graag dat het weer gewoon wordt om te vragen. Precies wat burgemeester de Jonge voor ogen heeft: ‘De één heeft een vraag, bijvoorbeeld bij het invullen van een belastingformulier, of hulp in de tuin. Dat is wat ik zelf leuk vind om te doen via Vraagelkaar want ik heb groene vingers. Als we allemaal iets kiezen wat we leuk vinden om te doen, dan wordt het leven er iets mooier van in onze gemeente. Dus vraag elkaar!’ Juf Ria van het Kompas is ook enthousiast: ‘ik vind het een leuk en goed initiatief. Ik heb de website meteen bekeken en zag ook het stukje over Vraagelkaar woensdag in De Telegraaf.’ Volgens juf Petra van de Schakel kunnen veel mensen baat hebben bij Vraagelkaar: ‘Zo kunnen we veel voor elkaar betekenen’.

Op Vraagelkaar kun je elkaar, zonder verplichting, alles vragen en aanbieden. Gewoon omdat je iets zoekt wat je nodig hebt of omdat je het leuk vindt om iets voor een ander te doen. Zo kun je veel voor elkaar betekenen, bijvoorbeeld een boodschap doen voor je zieke buurvrouw of de tuin van je grootouders. Door Vraagelkaar moet het weer gewoon worden om iets voor elkaar te doen.