Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

De wens van Alex

Alex kon dankzij Vraagelkaar zijn grote droom waarmaken: een dagdeel meelopen met wethoudster Janneke Sparreboom. Natuurlijk was hij onwijs vereerd dat hij met haar mocht meelopen, want Alex is altijd al geïnteresseerd geweest in bestuurszaken. “Ik kan niet anders zeggen dan dat ik zeer onder de indruk ben geraakt; niet alleen van Janneke zelf, maar ook van de taken en portefeuilles die zij heeft”, licht Alex na afloop enthousiast toe. Hij mocht bij een bespreking van een subsidieaanvraag voor Vraagelkaar aanwezig zijn en wist al snel wat hij zou besluiten “Ik kan alleen maar zeggen dat ik  Vraagelkaar een uitstekende initiatief vond en vind! Ik had de afgelopen maanden al gemerkt dat mensen binnen mijn kennissenkring hier al gebruik van maakten!”

“Toen Janneke mij ontving was ik best wel een beetje nerveus… maar nervositeit was nergens voor nodig!”, begint Alex zijn verhaal. De ochtend begon meteen met een bespreking over een subsidieaanvraag voor Vraagelkaar, waar Alex bij mocht zitten. “Ik wist dat dankzij de agenda wel van tevoren maar de dame van Vraagelkaar niet. Zij was dus blij verrast dat ik bij Janneke zat”. “Wat ik ontzettend leuk vond was dat Janneke aan mij vroeg wat ik zou doen als ik in haar plaats zou zijn! Ik zei meteen dat ik de aanvraag zou goedkeuren en toewijzen, maar dat is meer gebaseerd op mijn persoonlijke ervaringen en enthousiasme”, vertelt Alex over de bespreking. “Ik begrijp drommels goed dat er voor haar veel meer bij komt kijken!”.

De dag van Alex was heel divers en ging verder met een bezoek aan MFA “De Windhoek” in Lelystad-Haven. Alex kende de plek, omdat hij jaren in de buurt heeft gewoond, en vond het dan ook onwijs bijzonder dat hij hier nu met de beleidsadviseur en wethouder mocht lunchen. De lunch beviel Alex goed: “Grote klasse! Ik ben geneigd er nog eens en wie weet vaker te gaan eten”. Ook leerde Alex tijdens deze afspraak lieve mensen kennen die zich “met hart en ziel inzetten voor de mensen van Lelystad-Haven”.

Alex wilde het liefst nog de hele dag bij de wethouder blijven, maar er stonden andere afspraken op de agenda. In het gemeentehuis nam hij daarom afscheid: “Ik heb nogmaals aangegeven dat het voor mij een geweldige dag is geweest en dat ik het knap vind hoe Janneke haar verantwoordelijkheden als wethouder neemt en invult, en hoe zij met de druk – die er zeker is- omgaat! Ik heb veel van deze dag geleerd en zou me zo weer aanmelden als er weer iemand uitgenodigd wordt om een kijkje achter de schermen te nemen”, besluit Alex.

Alex is Vraagelkaar dan ook meer dan dankbaar voor deze ervaring: “Mijn hartelijk dank voor deze grandioze ervaringen en ik hoop uit de grond van mijn hart dat nog veel meer mensen in Lelystad zich gaan aanmelden bij Vraagelkaar, zodat er een zo groot mogelijk draagvlak wordt gecreëerd”. Ook Vraagelkaar is blij dat we iets voor Alex hebben kunnen betekenen en wil wethoudster Sparreboom hartelijk bedanken voor haar tijd. Met een kleine moeite kreeg Alex de dag die hij nooit zal vergeten: een sprankje geluk waar wij ons voor inzetten!