Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Vraagelkaar zoekt ‘aanhakers’ voor wereldrecord

Het klinkt bizar; de grootste gehaakte deken van de wereld komt deels uit Drachten. Toch kan dit werkelijkheid worden dankzij de inzet van de initiatiefneemsters, tientallen enthousiaste haaksters en het online platform Vraagelkaar.

Op 16 maart komt Esmeralda de Vries, de initiatiefneemster van de grootste gehaakte deken, naar een informatiebijeenkomst voor enthousiaste deelnemers die willen ‘aanhaken’. De Vries wil mensen verbinden door ze samen te laten haken. Ze plaatste haar idee voor het wereldrecord onder meer op Vraagelkaar.nl om meer aanhakers te zoeken en al snel kwamen er reacties. Zo kwam ook een aantal vrolijke dames van de Zuiderkerk in Drachten, die actief zijn op Vraagelkaar, in contact met het initiatief. Ook zij haken kleine ‘granny’s’ die uiteindelijk samen tot één deken gehaakt worden. Inmiddels haken de dames bijna dagelijks; de 85-jarige mevrouw Woudwijk haakt zelfs iedere dag tien granny’s en heeft er al meer dan duizend gemaakt!

Wereldrecord
Om het wereldrecord (een gehaakte deken ter grote van vijf voetbalvelden) in 2018 te halen, zijn meer haaksters welkom. Iedereen kan meedoen en zich aansluiten bij de Vraagelkaargroep ‘De Grootste Gehaakte Deken’ en/of zelf een groepje starten. Het idee om mensen te verbinden komt naadloos overeen met het doel van Vraagelkaar. Op het platform kun je je niet alleen aanmelden om samen te haken, maar ook om iemand te vinden om samen mee te wandelen, te breien of naar het theater te gaan.

Een warm gebaar voor het goede doel
Nadat het record gehaald is, worden de dekens verkocht voor het goede doel en verspreid onder kinderen die ze goed kunnen gebruiken. Iedereen die enthousiast over of nieuwsgierig naar dit bijzondere initiatief is, is van harte welkom om op woensdagmorgen 16 maart naar de ‘Opgang’ Zuiderkerk in Drachten te komen. Esmeralda vertelt alles over het verhaal achter dit bijzondere project. Neem gerust wol mee, want dat kunnen de haaksters goed gebruiken!

  • Datum: woensdag 16 maart 2016
  • Tijd: 10.00 – 11.15
  • Plaats: ‘Opgang’ Zuiderkerk te Drachten, De Drift 46