Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Een ochtend bomvol inspiratie tijdens het Vraagelkaarcafé

Tijdens het allereerste Vraagelkaarcafé in Dronten en de kick-off van Mantelkring zat de Meerpaal vol enthousiaste buurtbewoners, ouderen en geïnteresseerden. De inschrijvingen moesten gesloten worden, omdat er meer dan 230 aanmeldingen waren: De organisatie kon haar geluk niet op: direct werden inspirerende verbindingen gemaakt. Daarnaast kon men zich laten verwennen in één van de cafés en genieten van een heerlijke lunch.

Na de kick-off met wethouder Peter van Bergen voor Mantelkring, een initiatief van Liane Wolfert voor mantelzorgers, vond de inspiratieworkshop plaats. Met behulp van een speciaal ontwikkeld kaartspel werden direct interactieve verbindingen gemaakt. Daardoor gaan enthousiaste Drontenaren nu samen wandelen, muziek maken én haken! Ook al lijkt het op het eerste gezicht dat twee dames in het Praat- en spelcafé al jaren kennen; niets is minder waar! De dames hebben elkaar zojuist ontmoet en gaan binnenkort samen koffiedrinken. Een perfect voorbeeld van hoe Vraagelkaar mensen kan verbinden. Een ander inspirerende voorbeeld uit het café is René; die spontaan aanbiedt iemands lekkende kraan te repareren. Later stuurde hij het Vraagelkaar team een bedankmail voor een ‘onvergetelijke ochtend met een verhelderend ontspannen en gezellige sfeer met een goed behulpzaam en vriendelijk ontvangst’. Vraagelkaar is een beweging die zorgt dat we weer iets voor elkaar kunnen betekenen, zonder verplichtingen. Mantelkring is speciaal ter ondersteuning van de mantelzorgers. Veel mantelzorgers komen vaak onvoldoende toe aan wat tijd voor zichzelf.

Het café staat naast verbinden & ontmoeten ook voor gezelligheid; het swingende Zangcafé liet dames én heren uit Dronten de longen uit het lijf zingen, terwijl men verderop gelakte nagels kreeg en kon kletsen over beautyzaken. “Uiteindelijk draait de ochtend om ontmoeten, verbinden en samen leuke dingen ondernemen”, vertelt Janet Turkstra; initiatiefnemer van Vraagelkaar, die in de aanloop nauw samenwerkte met Sonja Zimmerman van Meerpaal Welzijn en Wolfert. “Na afloop kun je met elkaar afspreken of vaker meezingen in het koor van Meerpaal academie. Geweldig dat hier in de Meerpaal alles samenvalt: Welzijn, de academie en de positieve beweging van Vraagelkaar en Mantelkring.”

Vraagelkaar is een beweging vol sprankjes geluk. Wilt u graag wandelen, fietsen of een kopje koffiedrinken met iemand? Af en toe een spelletje doen of heel graag eens met een ander naar het theater? Dat kan. Via Vraagelkaar komt u met mensen in contact die dit ook willen. Leden van Vraagelkaar ondersteunen ook mensen die dat kunnen gebruiken. Kortom: Vraagelkaar is voor iedereen en lekker spontaan!

Turkstra is blij met de samenwerking met de gemeente, Mantelkring Dronten en Meerpaal Welzijn. Samen kunnen we zorgen dat we in Dronten veel voor elkaar kunnen betekenen. Ze is ook blij met de hoge opkomst. Helaas moesten we mensen teleurstellen dat we vol zaten met 230 aanmeldingen. ‘Wilt u het volgende Vraagelkaarcafé graag bijwonen? Schrijft u zich dan in via www.vraagelkaar.nl ook als u in Biddinghuizen of Swifterbant woont. Zodra we een nieuw café organiseren ontvangt u een uitnodiging.” 

vraagelkaar
mantelkring