Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Sprankje geluk voor buurtbewoners

Een sprankje geluk voor iedereen. Met deze gedachte opende het Friesland College haar deuren voor bewoners uit de buurt en cliënten van Talant. In het Vraagelkaarcafé kunnen buurtbewoners elkaar ontmoeten en verbinden. Hoe? Tijdens de inspiratieworkshop onder leiding van Liane Wolfert en Janet Turkstra gebeurde dat meteen. Zo wilde iemand graag eens een kopje koffiedrinken en weer een andere mevrouw graag samen wandelen. Prachtige vragen passeerden de revue: Zo wil een mevrouw dolgraag naar de Floriade en zou het zo fijn vinden als iemand meegaat. Een cliënt van Talant droomt van een uitje naar de Apenheul. Een lieve dame met reuma zou het zo fijn vinden als iemand eens de ramen komt lappen en een moeder met jonge kinderen zou wel met andere moeders in de buurt willen afspreken.

Na de workshop vertrekken de deelnemers opgewekt naar de deelcafés voor een massage of gelakte nagels in het Verwencafé, beweegadvies van Lenny Diepenmaat van Spectrum of een spelletje in het praat- en Spelcafé. Al snel vult de zoete geur van appelflappen de gangen vanuit het Kookcafé waar buurtbewoners gemoedelijk heerlijke hapjes maken. In het Creacafé is een studente diep in gesprek over ouder worden met een oudere dame: “Hoe voelt dat? Wat doet het met je als je minder kunt door Artrose?” Ondertussen schilderen ze onafgebroken door aan het sieradenkistje. Een dertigjarige buurtbewoonster zit gezellig bij een 80-jarige. Ze gaan vaker afspreken want het klikt. In Het ICT-café zit een cliënt van Talant gekluisterd aan het beeldscherm. Hij geniet zichtbaar. Of hij een echt spelletje wil spelen? Hij antwoord enthousiast ja, maar geeft zijn plekje niet prijs. Het gaat er al even fanatiek aan toe in het Praat- en Spelcafé waar een cliënt alle studenten verslaat op het dambord.

Tijdens de lunch wordt gelachen en spreken deelnemers af elkaar te ontmoeten. Er wordt meer vraag & aanbod uitgewisseld. Als vrijwel iedereen met een een sprankje geluk de deur uit is, komt een buurtbewoonster nog gehaast aanzetten: ‘Of ze de vraag kan delen wie haar een notebooksnoer kan lenen… de hare is onvindbaar.