Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Vraagelkaar bestaat vier jaar!

Terwijl de zon scheen, toerde Vraagelkaar team afgelopen week met een oranje Volkswagen T2 busje langs markten, ouderenzorginstellingen en een pittoreske appelboomgaard, om te vieren dat de hartverwarmende beweging vier jaar bestaat. Zodra het busje, met de kenmerkende pruttelende motor kwam aanrijden, stonden er in een mum van tijd biertafels uit met rood-wit geruite kleedjes met daarop bloemen, koffie, verse appeltaart en vis Puckey. Buurtgenoten en leden van 9 tot en met 95 jaar schoven aan.

Het hartverwarmende initiatief zet zich alweer vier jaar vol
in voor het verbinden van mensen en het overdragen van sprankjes geluk. Dit doet zij onder andere door het organiseren van activiteiten en het verbinden van jong en oud op een online platform.  De tour startte dinsdag in Amsterdam op het schilderachtige Kastanjeplein voor de Kastanjehof van Cordaan en vervolgde de reis via verschillende plaatsen naar de prachtige boomgaard waar de tour werd afgesloten. 

Leden en niet leden schoven aan in en vertelden hun verhaal. Zoals Truus en Gerrie die elkaar via Vraagelkaar ontmoetten. Na een kennismakingsgesprekje via de telefoon spraken zij de eerste keer af voor een ontbijtje bij de Hema. Sindsdien doen ze elke twee weken wat samen: naar de wok, koffie drinken en gezellig kletsen. Heerlijk om te zien! Terwijl de dames genieten van de verse appeltaart, vertelt Coby dat ze graag wil klaverjassen. Nelly haakt aan en ook de vriendinnen blijken het te kunnen. Ze maken meteen een afspraak voor volgende week. Vrijwel iedereen deelt een vraag of geeft aan wat ze voor een buurtgenoot willen betekenen. 

Na een week zonder regen spettert het zachtjes als het busje bij de boomgaard van Elshof Organic Fruit aankomt. Het team besluit toch uit te pakken. De 95-jarige mevrouw Noordenbos en haar Vraagelkaarvriendin Annemarie zijn immers onderweg. Evenals de andere leden die het unieke verjaardagsfeestje wilden bijwonen. Rusty, de bruine labrador loopt snuffelend langs de tafels als de eerste leden arriveren: mevrouw Miedema en haar man. De lieve cliënte van Coloriet wacht samen met haar man op Jolanda  die via Vraagelkaar met haar naar de markt gaat. Het blijft droog als iedereen aan tafel geniet van de vers gebakken taart op het rood met wit gestippelde servies. 

Door de Vraagelkaar methodiek, waarbij leden op bijzondere wijze worden geïnspireerd, zijn al veel prachtige verbindingen tot stand gebracht. Zo kon Joop (92) weer vissen, wandelt Ria (88) regelmatig met Tanya en haar herdershond, zijn Iepie en Jacomien vriendinnen geworden en is René (59) met zijn twee rechterhanden de reddende engel voor verschillende lieve leden die niet zelf meer kunnen klussen.

Om de tour te realiseren stelde het team veel vragen. Mede dankzij lieve leden die een zelfgebakken taart brachten en hun vissenkom afstonden, buurtbewoners die hun keuken beschikbaar stelden voor de afwas, www.elshoforganicfruit.com
voor het beschikbaar stellen van hun prachtige boomgaard, www.dikketaart.nl, www.anemoon.nl,  www.cawefotografie.nl
www.fotostudiowierd.nlwww.partyservicebreet.nlwww.gavi.nl en Poisz Drachten Centrum kon Vraagelkaar een uniek verjaardagsfeest organiseren!