Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Enthousiasme geeft Vraagelkaarcafé zonnig tintje

Het Vraagelkaarcafe in Swifterbant kon niet mooier: midden in het dorp verzamelden inwoners zich in de Hoeksteen. Tijdens het cafe, georganiseerd door de sprankelende beweging Vraagelkaar in samenwerking met de gemeente, Mantelkring, Meerpaal Welzijn en mede mogelijk gemaakt door Shortgolf, de winkeliersvereniging en Albert Heijn, lieten bijna honderd bezoekers de zon in de knusse ruimte te schijnen.

Tijdens de presentatie van Liane Wolfert van Mantelkring komt de eerste verbinding tot stand. Ludwina biedt aan om bij de man van Corry te blijven, zodat zij heerlijk mee kan wandelen met andere mantelzorgers tijdens de wekelijkse wandeling. Liane slaat een kreet van vreugde en de sfeer is meteen gezet. Ook bij de andere bezoekers borrelen de vragen en het aanbod op tijdens de presentatie van Janet Turkstra over Vraagelkaar. De Inspiratieworkshop komt dan ook als geroepen.

Direct worden hier verbindingen gemaakt tussen Swifterbanters van alle leeftijden. Zo gaat Atty (79) gezellig naar de markt met Dijana (29) en worden er afspraken gemaakt om te haken, naar een concert te gaan en te zwemmen. Ze hebben direct een afspraak geprikt voor aanstaande woensdag, waardoor Atty tijdens het hele cafe lang glundert van oor tot oor. Dijana regelt op haar beurt voor vijftig gezinnen kinderkleding, maar durft zelf eigenlijk geen kleding of speelgoed voor haar 2,5-jarige dochtertje te vragen. Dankzij de Vraagelkaar Inspiratieworkshop durft ze toch haar vraag te delen en kan ook zij een sprankje geluk ervaren. Ook de Pakistaanse Naima die sinds drie maanden in Dronten woont is nog op zoek naar wat spulletjes en biedt spontaan aan om heerlijk te koken.

Tijdens de cafés laten de vrouwen hun nagels lakken door studenten van het Almere College en Landstede Zorg en Welzijn, terwijl de mannen lekker een spelletje spelen. Ook sluiten inwoners aan bij het KookCafe waar ze heerlijke kaashapjes maken, die meteen een succes zijn. “Heb je al een kaashapje geproefd? Die zijn zelfgemaakt. En zo lekker. Echt zo lekker”, roept een bezoeker naar haar vriendin. Ondertussen worden ook andere nieuwsgierige deelnemers van het ICT-cafe en Haak- en Breicafe gelokt door de heerlijk geurende hapjes en soep. Tijd voor lunch! Er zijn ruimschoots voldoende broodjes, glazen melk en sap en koppen soep, die door de studenten met een glimlach worden uitgedeeld. Tijdens de lunch worden de nieuwe verbindingen besproken: “Ik ga binnenkort naar het mannenkoor in Dronten en heb er nu al zin in!” en “Ik hoop dat ik iemand vindt die met mijn man over countrymuziek wil praten” zijn slechts voorbeelden. Met een voldaan gevoel gaan de deelnemers dan ook weer naar huis; het inmiddels zonovergoten dorp in.

Vraagelkaar is een beweging vol sprankjes geluk. Wilt u graag wandelen, fietsen of een kopje koffiedrinken met iemand? Af en toe een spelletje doen of heel graag eens met een ander naar het theater? Dat kan. Via Vraagelkaar komt u met mensen in contact die dit ook willen. Leden van Vraagelkaar ondersteunen ook mensen die dat kunnen gebruiken. Kortom: Vraagelkaar is voor iedereen en lekker spontaan!

Voor meer foto’s kunt u kijken op de Facebookpagina van Vraagelkaar: http://bit.ly/28Xynjv