Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Sprankjes geluk kleuren bijzondere ochtend

Het duurt niet lang voordat de deelnemers van het Vraagelkaarcafé in Biddinghuizen zo geïnspireerd raken dat ze spontaan hun vragen delen en aangeven wat ze leuk vinden om te doen. Zo gaan Jan Willem (88) en Henk naar Aviodrome, wil Corrie af en toe koken voor Jannie en gaan Simone, Dinie en Anneke samen haken. Vraagelkaar, Meerpaal Welzijn, Mantelkring, Ladies Circle Flevoland, de praktijkschool en de gemeente slaan de handen inéén voor dit mooie initiatief. Maar het zijn de deelnemers die zorgen dat de ochtend echt een sprankje mooier kleurt.

Initiatiefneemster Janet Turkstra neemt de deelnemers mee in haar droom: “een sprankje geluk voor iedereen! Al geef je maar een uurtje. Daarmee kun je zoiets moois betekenen voor een ander!” Iedereen doet mee: de 91 jarige mevrouw Commandeur wil zo graag weer eens naar Elburg. Er zijn maar liefst drie mensen die haar wel willen meenemen. De eer valt eerst te beurt aan de 88-jarige heer Schotanus wiens vriendin in Elburg woont en veel over de ontstaansgeschiedenis weet. Een lieve 40-jarige Taiwanese dame spreekt gezellig af met Corrie om de taal beter onder de knie te krijgen. Nellie zoekt iemand om samen de hond uit te laten. Het is een kleine greep van het vraag & aanbod. Ook voor de mantelzorgers zijn er mensen die iets voor hen willen betekenen. Liane Wolfert van Mantelkring is er blij mee. Sonja Zimmerman van Meerpaal Welzijn vertelt over het ruime palet aan activiteiten die ze aanbieden.

En dan begint het café: De lieve dames van de Ladies’ Circle Flevoland zitten klaar aan de rood-wit gestippelde tafel met nagellak, massageolie etc. Marlies Grubben en Carry van Veen nodigen deelnemers uit voor een massage op hun professionele massagestoelen. Vrouwen genieten zichtbaar van de oprechte aandacht, de massages en de gelakte nagels in het Verwencafé. Even verderop stallen studenten de spelletjes uit in het Praat- en spelcafé en schuiven mensen gezellig aan. Uit de keuken komen heerlijke geuren: de soep staat te pruttelen op het fornuis en in de oven staan heerlijke kaashapjes. Mevrouw Commandeur snijdt de broodjes en de studenten zijn in de weer met komkommer, tomaten en sla. Schotanus verlaat blij het ICT-café. Zijn bluetooth toetsenbordje kan hij eindelijke gebruiken voor zijn telefoon en tablet dankzij de geduldige uitleg van twee studenten.

De vrolijke kleuren van het Vraagelkaarlogo komen terug in de frisse groene, rode en oranje stoelen en tafels van het Educatief Centrum. Het lijkt wel alsof het meubilair speciaal voor het hartverwarmende initiatief gekozen is. De studenten serveren soep en lekkere verse broodjes. Met dank aan Jan Schuurhuis, Albert Heijn Biddinghuizen voor de koffie, cake, lunch en de bloemen en Partyservice Breet die zorgde dat de lunch gekookt en geserveerd kon worden met hun professionele apparatuur en servies.

Wil je ook weten wie het leuk vindt om te wandelen, fietsen, een spelletje spelen of naar het theater te gaan? Heb je een wens, een vraag of wil je iets leuks doen met anderen uit jouw buurt? www.vraagelkaar.nl

Foto’s: Teis Elferink