Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

91-jarige werpt na jaren de hengel weer uit!

Joop Vos (91) genoot zichtbaar toen hij na jaren weer een hengel uitwierp. Ron Ruys, zelf fervent visser, zag de oproep van Vos op Vraagelkaar.nl en besloot te reageren.

Ruys nam een mooie vispet mee en haalde Vos op bij Coloriet de Hoven, waar hij woont en bracht hem naar de invalidesteiger in de Schor. Het was heerlijk, zegt Vos met klem. Zo fijn om weer een keertje te vissen. Ik ben het niet verleerd, lacht hij vrolijk. ‘Ik heb maar liefst 2 vissen gevangen. Ik vond het geweldig om weer een vis aan de lijn te hebben. Vroeger heb ik ook veel gevist. Toen had ik een sigarenzaak op de Vijzelgracht in Amsterdam. Dan ging ik naar Aalsmeer om te vissen.’

Ruys is een aardige man. ‘Echt aardig!’ benadrukt de dankbare Vos nogmaals. En de pet? Die draagt hij twee dagen later nog steeds: ‘Dat is goed tegen kou’.

Anderhalve week geleden kwam Vraagelkaar bij Coloriet langs tijdens een inspiratietour. Wat Vos wenste? Een middagje vissen. Maar, zei hij er met een lach achteraan: ‘dat lukt toch niet’. Twee dagen na het plaatsen van de vraag reageerde Ron Ruys.

Vraagelkaar is een beweging. Heb je ook een vraag of een wens, of wil je iets voor iemand betekenen? www.vraagelkaar.nl gewoon doen!

Foto: Fotostudio Wierd