Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Vraagelkaarleden gaan samen op vakantie!

Van het repareren van een slot tot het helpen met de computer… de Drachtse Adri (65) heeft al heel wat vraag en aanbod gedeeld. Naast dat haar vragen worden beantwoord krijgt Adri er ook iets anders waardevols voor terug: gezelligheid én een vakantie met een Vraagelkaarlid.

“Wie kan het slot van mijn fietshok maken, hij sluit niet goed meer”, plaatste Adri op Vraagelkaar. Alex besloot een kijkje te nemen. Het slot was binnen een mum van tijd gemaakt en de twee besloten daarna gezellig een kop koffie met iets lekkers te nemen. Adri praatte vervolgens gezellig lang met Alex: “Het was heel erg leuk, we hebben over van alles gekletst!”, vertelt ze “Van computers tot onze bezigheden… erg gezellig”. Toen Adri aangaf dat haar tablet het niet helemaal goed meer deed, keek Alex ook haar tablet nog even na. “Het was een kleine moeite”, vertelt hij hierover “en het was een erg goed contact. We hebben daarna nog een tijd koffie gedronken en over van alles gepraat; het is een hele lieve dame”.

Dat Adri soms ook een heel bijzonder contact legt met een lid is zeker; binnenkort gaat ze met Vraagelkaarlid Wietske op vakantie! De twee hebben een aantal overnachtingen in een hotel in Diever geboekt: “Ik had een oproepje geplaatst om te fietsen op mijn vakantiebestemming, want samen fietsen is wel zo gezellig. Ik dacht dat er dan iedere dag wel iemand langs kon komen om te fietsen. Totdat Wietske reageerde en zei dat ze eigenlijk wel gewoon mee wilde op vakantie. Dat is natuurlijk extra leuk! We hebben al eens bij elkaar thuis afgesproken om te kijken of er een klik is, maar dat zit volgens mij wel goed”, vertelt Adri. “We hebben alleen nog een auto met een trekhaak nodig om de fietsen op bestemming te krijgen… dus daar hebben we een oproepje voor geplaatst op Vraagelkaar!”, lacht ze.


Niet alleen Alex en Wietske, maar ook andere Vraagelkaarleden zijn al eens bij Adri op bezoek gegaan: “Twee dames hebben mijn tuin onder handen genomen. Dat was gelijk geregeld en ook heel gezellig; ik had een cake gebakken als bedankje. Ik vind het ontzettend leuk om via Vraagelkaar wat nieuwe contacten op te doen. Dat is altijd leuk voor erbij”.


Adri laat zien dat het delen van vraag en aanbod tot mooie verbindingen en sprankjes geluk kan leiden. “Ik heb ook eens een mevrouw leren emailen. Haar computer bleek te verouderd te zijn, maar het contact was heel gezellig”. Van gerepareerd slot tot vakantie.. Vraagelkaar heeft Adri al heel wat sprankjes geluk geleverd. Vraagelkaar, gewoon doen voor een sprankje geluk