Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Vriendinnen dankzij Vraagelkaar

De 66-jarige Iepie kwam per toeval bij Vraagelkaar terecht en besloot een vraag te plaatsen; "Ik dacht, heel eigenwijs, ze even aan de gang te brengen en iets op het platform te plaatsen", lacht Iepie. "Gek genoeg kreeg ik opeens van Jacomien (66) een reactie".

Er was meten een klik tussen de twee dames: "We zouden gaan fietsen, maar daar hebben we niet eens altijd meer tijd voor. We doen namelijk ook allemaal andere dingen! Koffiedrinken, bellen, ergens eten, naar een lezing, naar een museum... Het is echt een aanwinst". 

Jacomien beaamt dit direct. Via de kerk kwam ze bij Vraagelkaar terecht, waar ze al snel contact met Iepie legde. De dames zijn allebei alleengaande levensgenieters: "Iepie en ik zitten precies in dezelfde levenssituatie, daarom passen we heel goed bij elkaar!". Hoewel ze haar eerste ontmoeting gekscherend een date noemde, heeft ze uiteindelijk een structurele vriendschap met Iepie opgebouwd: "Ik ga nu vaker naar het museum of het dorp dan toen ik alleen was én ik kan dingen delen als ik boos of juist heel blij ben". Waar ze haar leven eerst een zes gaf, is dit dankzij Iepie een dikke acht geworden.