Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Damsters Anita en Jane spontaan verbonden via Vraagelkaar

Anita (55) en Jane (73) stralen van geluk dankzij een mooie verbinding via Vraagelkaar. Ondanks haar drukke leven besloot Jane spontaan iets voor iemand te betekenen en zo leerde ze Anita kennen. Inmiddels houden de dames contact via Vraagelkaar en drinken ze gezellig een kopje thee.

Het begon toen Jane uit Appingedam een vraag op het online platform Vraagelkaar.nl plaatste; wie had er interesse in magnetiseren? Anita, een 55-jarige Appingedammer en cliënte van Novo was wel benieuwd. “Het was iets met klanken en magnetiseren en dingen als energie interesseren mij wel”, vertelt ze. “Ik ben bij haar thuis geweest en dat was meteen heel gezellig! Het klikte heel goed. Sterker nog, het klikt nog steeds!”. Ook Jane heeft een fijne herinnering aan het bezoek “Ik heb het magnetiseren heel vroeger van mijn oma geleerd, toen we nog in Nederlands-Indië woonden. Tegenwoordig leeft iedereen in zo’n snelle maatschappij. Ik wilde daarom gewoon iets doen voor iemand en besloot het aanbod op Vraagelkaar te plaatsen. Anita reageerde en heeft één behandeling gedaan. Daarna hebben we gezellig samen nog een kopje thee gedronken en hebben we elkaar bij het Vraagelkaarcafé weer ontmoet”.

Na het bezoek bleven de dames dan ook in contact; onder andere via de online inbox van Vraagelkaar.nl. “We schrijven elkaar veel. Ik kan haar ook alles vertellen; het voelt echt als een luisterend oor”vertelt Anita. “Ik vertel hoe ik me voel of hoe het gaat met mijn gezondheid en kan heel veel aan haar kwijt. Het is echt een lieve vrouw”. Dat bleek ook toen de twee elkaar recent in het St. Nicolaaskerkje weer ontmoetten: “Ik kreeg meteen een kus en omhelzing en ze sloeg haar armen om me heen”, glundert Anita. “Dat voelde echt heel goed. We hebben lekker thee gedronken en het was heel gezellig. Het is echt jammer dat het weer voorbij is”. Toch wil Anita niet stilzitten en heeft ze al bedacht dat ze haar nieuwe vriendin op de koffie bij haar thuis wil uitnodigen: “Jane heeft het heel druk en past veel op de kleinkinderen, daarom is het extra bijzonder dat ze tijd voor me wil vrijmaken. Ik vind het heel leuk”.

Jane heeft inderdaad een groot hart, ondanks dat ze drukbezet is “Ik heb een grote familie en veel vrienden”, licht Jane toe. “Dat ik het zo druk heb houdt natuurlijk niet in dat ik niet iets voor een ander kan betekenen. Daarom vind ik Vraagelkaar een geweldig idee. Met een middag of twee uurtjes oppassen kun je al heel veel betekenen voor iemand!”. Af en toe stuurt Jane een kaartje, bijvoorbeeld toen het wat minder ging met de gezondheid van Anita. “Ik vind het zelf leuk om een kaartje te krijgen én om er één te sturen”, vertelt Jane lachend. “Ik doe het dan ook met heel veel vreugde!”.