Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Lieve bulldog Niels verblijdt baas Anneke én Vraagelkaarlid Lisanne

Zachtjes drentelt Niels door de sfeervol ingerichte woonkamer van Anneke. Vervolgens gaat hij snuffelend bij Lisanne en Anneke zitten, die binnen zitten te kletsen. Het beestje is volledig ontspannen en niets wijst er meer op dat hij een zwaar verleden heeft. “Dit was wel anders toen ik hem voor het eerst in de noodopvang kreeg”, vertelt Anneke; de bazin van de viervoeter. Anneke was meteen verkocht. Ze sloot Niels in haar hart. Zeker toen zijn zusje en haar broertje ergens anders een thuis kregen en Niels achterbleef. Anneke moest vanwege haar reuma naar een kleinere woning verhuizen. Ze kon het niet over haar hart verkrijgen om de zwaar getraumatiseerde hond aan zijn lot over te laten en wist dat zijn baasje niet meer voor hem kon zorgen. De oplossing? Anneke besloot te verhuizen. Met Niels.

Inmiddels is Niels al helemaal op zijn plek; dat blijkt wel als hij langs de oever waggelt, terwijl Anneke en Lisanne hem uitlaten. Op het bankje kruipt hij genietend bij hen op schoot. Hij laat zich graag aanhalen. Niels kon de eerste tijd niet alleen blijven en raakte in paniek als Anneke weg was. Daarom deelde ze op Vraagelkaar een vraag wie op Niels wilde passen als zij eens een avondje weg moest. Lisanne reageerde en zo kreeg Niels écht alle aandacht waar hij dol op is.

Lisanne is op haar beurt weer dol op honden. Ze heeft geen hond meer thuis sinds haar ouders uit elkaar zijn, dus werd meteen enthousiast van de vraag van Anneke. Het liefste wil Lisanne later iets met kinderen doen. Ze biedt ook aan om op te passen via Vraagelkaar. Maar dieren zijn absoluut haar tweede liefde. “Als Anneke een keer een weekendje weg wil, mag Niels gerust bij mij logeren”, vertelt ze glunderend. “Maar dat moet ik dan nog wel even thuis overleggen”. Gelukkig heeft Anneke nog een lief aanbod van een Vraagelkaarlid, waardoor ze nooit in de problemen hoeft te komen.

Zelf overweegt Anneke om via Vraagelkaar een aanbod te plaatsen: ze heeft oog om een kamer mooi in te richten met betaalbare spullen. Of ze er talent in heeft? Dat weet ze niet, maar ze vindt het wel erg leuk om te doen. Zo leuk dat ze misschien dat talent wel wil inzetten om iets voor een ander te betekenen. Bij deze mooie match is iedereen in ieder geval blij: de enthousiaste viervoeter, zijn baasje én de hondenliefhebber. Vooraf had Anneke nooit gedacht dat ze zoveel sprankjes geluk kon uitdelen én ervaren door het plaatsen van haar vraag, maar nu is ze vastbesloten om de sprankjes te verspreiden.
Vraagelkaar, gewoon doen voor een sprankje geluk!