Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Omroep MAX verrast Grietje tijdens gezellig Vraagelkaarcafé in Drachten

Presentator Jan Slagter van Omroep MAX verraste vanochtend Drachtster Grietje Wagenaar in het drukbezochte Vraagelkaarcafé in het Singellandcollege. Dankzij de samenwerking tussen inspiratieplatform Vraagelkaar en televisiezender Omroep MAX kon de droom van Grietje uitkomen: in een jeep over het strand van Ameland rijden. Grietje wist van niets, totdat ze tijdens een heerlijke massage in het Verwencafé door Slagter verrast werd.

Tijdens het Vraagelkaarcafé in het Singellandcollege vol ouderen en buurtgenoten kwamen direct nog veel meer wensen uit: zo gaan meneer (90) en mevrouw (84) de Vos gezellig naar het theater met Saakje (62) en gaat de 91-jarige mevrouw De Jong-De Vries eindelijk weer bowlen. De presentatie van Janet Turkstra, initiatiefnemer van Vraagelkaar, maakte heel wat inspiratie los en een deelnemer verwoorde het in de microfoon: “Ik kwam met een bescheiden vraag en kom terug met een cadeau”.

Fanatiek spelletjes spelen en lekker kletsen
Voor iedere deelnemer van het Vraagelkaarcafé was vervolgens een gezellig subcafé georganiseerd. In de massagestoelen in het Verwencafé droomden vrouwen én mannen even lekker weg, terwijl er in het Houtbewerkingscafé juist druk geklust werd. In het Praat- en Spelcafé was de 70-jarige heer Koopmans druk aan het dammen met een leerling van het Singellandcollege. “Hij is nog beter dan zijn broertje, we hebben echt een nek-aan-nekrace”, riep hij schaterend. De dames in het Haak- en Breicafé slaan het tafereeltje lachend gaande: “Hij is volgens mij een echte praatjesmaker”, besluit een Vraagelkaarlid uit de Zuiderkerk. Daarna kijkt ze snel weer vol bewondering naar de leerling die ze die ochtend heeft leren haken en nu al een ‘granny’ heeft gemaakt: “Ik heb het mijn kleinzoon net ook geleerd, maar zij heeft écht talent! Ik kwam hier om mijn strijkijzer te laten repareren in het Reparatiecafé, maar heb ook nog iemand kunnen leren haken”, zegt ze glunderend. Ook de 72-jarige Maria glunderde van oor tot oor, toen ze in het Houtbewerkingscafé en poseerde met een vogelhuisje.

Echte verwennerij
In het ICT-café en Creacafé werden vragen en verhalen uitgewisseld en werd er gelachen en gekletst: voordat iedereen het wist was het al tijd voor de lunch: “Krijgen we dat óók nog? We hebben al gebakjes, bonbons, koekjes, én koffie en thee gehad! Wát een verwennerij!”. Mevrouw de Vos sprak op het einde van de dag alle deelnemers nog even toe: “Wat hebben we plezier gehad. Wat was het fijn. Zo’n open sfeer en.. een prachtig gebaar!”. En Grietje? Die ging snel door naar Ameland om met Omroep MAX in een jeep te stappen! Vraagelkaar, gewoon doen voor een sprankje geluk!

Over vraagelkaar
Vraagelkaar is een beweging vol sprankjes geluk. Wilt u graag wandelen, fietsen of een kopje koffiedrinken met iemand? Af en toe een spelletje doen of heel graag eens met een ander naar het theater? Dat kan. Via Vraagelkaar.nl komt u met mensen in contact die dit ook willen. Leden van Vraagelkaar ondersteunen ook mensen die dat kunnen gebruiken. Kortom: Vraagelkaar is voor iedereen en lekker spontaan!

MAX Maakt Mogelijk - Hét programma dat leefomstandigheden van ouderen in binnen-en buitenland verbetert en wensen vervult.
Aflevering 9: zaterdag 17 december 18.35 uur NPO2

(Update: de uitzending is hier terug te kijken http://www.maxmaaktmogelijk.nl/uitzendingen/renovatie-ziekenhuis-moldavie/)