Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Cupcakes, massages en sprankjes geluk bij Vraagelkaarcafé in Kastanjehof Amsterdam

Het Vraagelkaarcafé in Cordaan de Kastanjehof in Amsterdam Oost was een groot succes. Deelnemers konden hun nagels laten lakken of een (gezichts)massage krijgen in het Verwencafé, creatief aan de slag in het Creacafé, cupcakes bakken in het Bakcafé of alles leren over de computer in het ICT-café. Tijdens de dag ontmoetten buurtgenoten elkaar én gingen kinderen van de BSO creatief aan de slag met marsepein en fondant.

“Wij vinden het zo leuk als mensen eens een uurtje langkomen om de ouderen te bezoeken”, vertelt Anjo Hoekstra van Cordaan. “Door de Vraagelkaarcafés kunnen mensen ontdekken wat ze leuk vinden om te doen en kunnen ze later wellicht nog eens terugkomen”. Tijdens de ochtend werden meteen nieuwe verbindingen gemaakt en zelfs afspraken gemaakt om samen te koken en eten. Een bewoonster die altijd in Noord heeft gewoond en sinds kort in Oost bij de Kastanjehof woont vertelde dat zij zich helemaal fijn voelde en dolgraag eens met iemand naar de Dappermarkt wilde “Ik vind het zo leuk om naar de markt te gaan, maar hier ken ik de buurt nog helemaal niet. Als iemand mee wil is dat natuurlijk geweldig”.

Vraagelkaar is een beweging vol sprankjes geluk. Wilt u graag wandelen, fietsen of een kopje koffiedrinken met iemand? Af en toe een spelletje doen of heel graag eens met een ander naar het theater? Dat kan. Via Vraagelkaar.nl komt u met mensen in contact die dit ook willen. Leden van Vraagelkaar ondersteunen ook mensen die dat kunnen gebruiken. Kortom: Vraagelkaar is voor iedereen en lekker spontaan!