Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Mevrouw Grootaarts (97) gooit eindelijk hengel weer uit

Toen mevrouw Grootaarts (97) kinderen in de vijver naast haar woning zag vissen begon het te borrelen; wat zou zij ook graag haar hengel weer eens uitgooien! Dankzij Vraagelkaarlid Marco werd haar droom werkelijkheid én kon ze haar nieuwe visvriend zelfs verslaan.

In de tijd dat de inmiddels slechthorende mevrouw Grootaarts in Indonesië woonde deed ze niets liever dan vissen. “Ik heb vroeger fervent gevist maar hier in de vijver heb ik het nog nooit gedaan”, vertelt mevrouw Grootaarts. “Toen ik laatst kinderen in de vijver zag vissen begon het bij mij ook weer te kriebelen. Gelukkig kon mijn vraag via de dagbesteding op Vraagelkaar worden gedeeld”.

Niet lang daarna kreeg mevrouw een bericht van de 38-jarige Marco. “Ik vroeg hem langs te komen voor een kennismaking. Het klikte meteen en ik gaf hem dan ook de opdracht om de volgende keer wormen mee te nemen voor een visuitje”. Helaas had mevrouw geen hengel, maar daar wist Marco wel wat op. Hij heeft speciaal een driemeterhengel gekocht! Hengelaar Marco had echter nooit gedacht dat mevrouw Grootaarts zó fanatiek was; nog voordat hij haar voorzichtig in de rolstoel naar het water had geloodst bedacht ze al manieren om met het aas (mazen, want de wormen waren op) zoveel mogelijk vis te vangen. “Het was erg mooi om te zien hoe mevrouw aan het genieten was”, vertelt Marco.

Mevrouw Grootaarts was inderdaad helemaal in haar element: “Ik wilde per se de vis zelf van het haakje halen; dat hoort erbij!”. Met een glimlach van oor tot oor zat mevrouw aan de waterkant, waar ze de ene vis na de andere uit het water haalde. Dat ze ervaring heeft bleek uit de eindstand: mevrouw Grootaarts ving maar liefst zeven vissen en versloeg daarmee Marco. “Mijn dobber was van de vishengel gesprongen, dus ik had maar drie vissen gevangen”, vertelt hij, “maar zij is zeker net zo’n fanatiekeling als ik!”.

Bij terugkomst in de dagbesteding roept mevrouw Grootaarts dat ze helemaal niks gevangen heeft, waarop de verzorgers verbaasd reageren. Snel voegt ze eraan toe dat het een grapje was en dat ze Marco heeft verslagen. Met veel plezier neemt het tweetal afscheid, maar niet voorgoed: zodra mevrouw Grootaarts weer zin krijgt om te vissen gaan ze weer op pad. Slechthorend of niet; Marco vindt haar een fantastische visvriendin!