Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Tientallen verbindingen tijdens VraagelkaarCafé in Het Perron

Tientallen ouderen en buurtgenoten werden vanochtend met elkaar verbonden tijdens het Vraagelkaarcafé in Het Perron. Samen wandelen, naar de musical of lekker koken: er was voor ieder wat wils tijdens de sprankelende ochtend. Vraagelkaar organiseerde de gratis toegankelijke ochtend in samenwerking met Landstede, het Almere College en het Ichthuscollege tijdens de officiële openingsdag van Het Perron.

Na een warm welkom met bonbons, koffie en cake was het tijd voor de inspirerende presentatie van Janet Turkstra, initiatiefneemster van Vraagelkaar. Dit maakte meteen vragen los bij deelnemers: “Vindt iemand het leuk om een keer met mij naar een musical te gaan?” vroeg Hennie en “Wie wil er een keertje met me wandelen?” vroeg mevrouw Kiemeney, die samen met haar dochter en zoon naar het Café gekomen was.

Direct verbindingen tussen buurtbewoners

Na de presentatie en inspiratieworkshop was het tijd voor de verschillende soorten cafés: de swingende muziek uit het Danscafé maakte de heupen los en zorgde meteen voor de goede sfeer. Ook in het ICT-café was het meteen gezellig: Joesoef bood spontaan aan om nog eens extra uitgebreid uitleg over de iPad te geven aan meneer Tax. In het Praat- en Spelcafé werd er fanatiek Ganzenbord gespeeld en in het Creacafé werd druk geschilderd en geknutseld.

Ook in het Kookcafé werden, tijdens het bereiden van de lunch, verbindingen gemaakt. Zo vormen Agnes, Jopie en Yvonne een gezellig kookclubje en bood een aantal Drontenaren aan om eens boodschappen voor iemand te halen of eens koffie met iemand te drinken. Het Verwencafé was deze keer in de prachtige nieuwe salon van het Perron. Een heerlijke plek om even helemaal te ontspannen, terwijl de nagels werden gelakt en massages werden uitgedeeld door studenten en door de fysiotherapeuten van TopFit.

Van weerwolfmusical tot Walibi
Toen de cafés klaar waren, kon iedereen genieten van een lekkere lunch en werden mooie verbindingen gedeeld. Jopie vond iemand voor de musical: samen met Agnes gaat zij binnenkort naar Dolfje Weerwolfje. Yvonne en Sylvia gaan samen een dagje naar Walibi, Marga en Carina gaan samen kaarten maken en knutselen. Allemaal voorbeelden van mooie verbindingen tussen Drontenaren die tijdens een bijzonder gezellige ochtend tot stand kwamen. Veel deelnemers waren onder de indruk van het café. De stemming was bijzonder. “Het geeft hoop” vatte een deelneemster samen: “Iedereen kan iemand vinden om samen iets mee te doen of aan te vragen!”

Bekijk de foto's op facebook hier