Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Heerlijk Vraagelkaarcafé met high-tea tijdens de Dag van de Mantelzorg

De sfeer was goed en de high tea was heerlijk: het Vraagelkaarcafé in de Meerpaal in Dronten was een groot succes. Zowel mantelzorgers als ouderen en buurtbewoners konden heerlijk genieten van een gezellige middag, waar direct nieuwe verbindingen tussen ouderen en buurtgenoten gemaakt werden. Zo laat Christine binnenkort Mojca, de hond van Jef, lekker rennen in het bos en bood de 16-jarige Diederik spontaan aan om de coniferenhaag van een reumapatiënte bij te snoeien.

Bomvol café vol activiteiten
Na het ochtendprogramma, waar Mantelzorgers verwend werden met een concert van Koos Alberts, het boeiende verhaal van zijn vrouw Joke over haar rol als mantelzorger en een heerlijke lunch, was het tijd voor de gezellige Vraagelkaarmiddag. Janet Turkstra, initiatiefneemster van Vraagelkaar begon de dag met een inspirerende presentatie en Inspiratieworkshop. Hier konden deelnemers direct kijken wat ze nog eens wilden vragen óf voor een ander kunnen betekenen. De resultaten waren overweldigend: verschillende mensen gaan samen naar het theater of koffiedrinken. Enkele wensen zijn nog niet vervuld: naar het museum met iemand of een man die graag wil leren gitaarspelen na zijn CVA.

Nieuwe cafés met bijzondere resultaten

Tijdens het Vraagelkaarcafé in de Meerpaal vond voor het eerst het Schrijfcafé onder leiding van Christa Krommenhoek van Life of Chrisje plaats. Dit maakte veel los bij de bezoekers. Tineke vertelde na afloop dat ze helemaal geroerd was door de workshop en ineens tranen voelde opwellen: “Ik wist niet wat me overkwam. Het was heel bijzonder en écht heel erg leuk om dit mee te maken, ik had dit van tevoren natuurlijk totaal niet verwacht”. Een deelnemer schreef een brief aan zijn overleden vrouw: “Ik heb al vaker aan schrijfworkshops meegedaan, maar dit was écht heel bijzonder. Christa maakte wat bij me los wat nog niemand gelukt was”. Niet alleen in het Schrijfcafé, maar ook in het Heel-Dronten-Baktcafé, het Haak- en Breicafé en het Praat- en Spelcafé was het gezellig. Tijdens de leuke activiteiten raakten Drontenaren met elkaar aan de praat, wat weer nieuwe verbindingen opleverde: zo wil Xandra dolgraag leren haken en blijkt mevrouw Zaagman heel erg van haken te houden.

Genieten en verwennen met lekkere high-tea
In het Verwencafé hing, dankzij de professionele begeleiding van studenten van Landstede en de Praktijkschool, een heerlijk ontspannen sfeer. Nagels werden gelakt en deelnemers werden verwend met een heerlijke massage. Kortom: de dag van de Mantelzorg stond in het teken van verwennen en genieten. Dat werd tot in de kleinste details doorgevoerd: na de cafés was het tijd voor een heerlijke high-tea met bonbons, gevuld speculaas, cupcakes en ander lekkers. Aan het einde van de dag kwam een nog wel heel bijzondere vraag naar voren. Een deelneemster had een bijzondere wens: “Ik ben op zoek naar een gezellige opa en oma om te adopteren!”. De dag werd georganiseerd door Vraagelkaar, Interaktcontour, Openjehart, Mantelkring en Meerpaal Welzijn en gesponsord door Bakker Bart, Coloriet de Hoven, Goody’s, Jamin, Bakkerij Prins, Ladies Circle Flevoland die samen met InteraktContour zorgde voor een geweldig rad van fortuin.

Over Vraagelkaar
Op www.vraagelkaar.nl kan je vraag & aanbod delen met mensen uit de buurt. Zo kunnen we meer voor elkaar betekenen. Wat wil jij graag? Weer eens een keer met iemand naar het theater, samen wandelen of juist klaverjassen? Of maak je graag een aardig gebaar naar iemand die dat goed kan gebruiken, zoals een klusje of een keertje de heg snoeien