Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Damsters ervaren sprankje geluk in Vraagelkaarcafé

De zon scheen terwijl de eerste deelnemers hartelijk werden ontvangen door de studenten van Noorderpoort Beroepsonderwijs in Appingedam. Al snel was de grote ruimte gevuld met meer dan 100 deelnemers voor het Vraagelkaarcafé. Een café waarbij ontmoeten en verbinden centraal staat. Zo kan iedereen een sprankje ervaren.

Tijdens de aftrap van het café wordt gestart met de speciaal ontwikkelde Inspiratie Workshop. Als snel ontstonden er hartverwarmende verbindingen tussen de deelnemers: Kimberly gaat nagels lakken bij twee dames, een aardige Damster gaat de tv aansluiten bij Brigitte die een CVA heeft gehad en de heer van Twyver (85) gaat varen met Nancy. En het 89-jarige lid die graag eens naar Slochteren wilde, krijgt een telefoontje van Jannie. Agnes (70) geeft aan dat ze graag kunstzinnig aan de slag gaat met iemand anders: om meer inspiratie op te doen en gezellig samen creatief bezig te zijn. Harriët (64) schildert evenals Agnes al jaren. Hoewel Agnes aangeeft dat ze niet te lang kan blijven, ze verwacht visite omdat ze jarig is, raken ze in gesprek. Naarmate de ochtend vordert, blijken de dames steeds meer gemeen te hebben. Agnes heeft ruim 20 jaar geleden balletles gehad in Groningen bij de inmiddels 64-jarige Harriët. Als de lunch geserveerd wordt, schrikt Agnes op. Ze moet gauw naar huis. Het zijn slechts enkele voorbeelden van de vele hartverwarmende verbindingen die zijn gemaakt.

Na de workshop gaat iedereen naar één van de zes verschillende sub cafés. Het Kookcafé wordt professioneel gerund door docente Annemieke en de studenten. Samen met enkele Damsters en cliënten van NOVO bereiden ze de lunch voor. In het ICT-café kunnen vragen gesteld worden aan de studenten over de pc en tablet. Iets verderop zitten vrouwen gezellig naast elkaar Mandela’s te kleuren. Daarnaast zitten verschillende dames samen te haken en breien. Mevrouw van Twuijfer haakt met een groepje voor Roemenië. Lies wil wel graag meedoen waarna het groepje compleet is. Ze hebben veel plezier samen en blijken ook nog in dezelfde straat te wonen. In het praat- en spelcafé zit jong en oud gezellig samen spelletjes te spelen. De cliënten van NOVO doen gezellig mee. Het verwencafé was weer populair. Veel dames schoven aan om de nagels te laten lakken of heerlijk te genieten van een ontspannende nek- of handmassage van de studenten. Jannie, lief lid van Vraagelkaar schuift aan en geeft de deelnemers een heerlijke voetmassage. Rond twaalf uur serveren de studenten als afronding van de ochtend iedereen een heerlijke lunch. De stemming zit er goed in. Iedereen verlaat opgewekt het café en de meesten hebben de komende tijd een afspraak met een van de andere deelnemers om samen iets te ondernemen voor een sprankje geluk.

Ook een sprankje geluk ervaren?
Ook u kunt een sprankje geluk ervaren. Lid worden kan via www.vraagelkaar.nl. U kunt daar aangeven wat u leuk vindt om te doen of welke vraag u heeft. Dat is fijn als u iemand zoekt om mee naar het theater te gaan, te wandelen of een kopje koffie te drinken. Maar ook als u het leuk vindt om iets voor anderen te betekenen: bijles geven, tuinieren, schilderij ophangen, verhalen vertellen etc.

Volgend café
Op 20 april is er opnieuw een Vraagelkaarcafé in Appingedam. Ditmaal in de ASWA. U kunt zich hiervoor aanmelden via www.vraagelkaar.nl/cafe of bellen naar 088-7878901.

Bekijk hier het fotoboek Appingedam Noorderpoort door Teis Elferink.