Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Ontmoetingen en verhalen in de Orchideeënhoeve

Willy, Leo en Bernadine konden tijdens hun gezamenlijke bezoekje aan de Orchideeënhoeve meteen met elkaar opschieten. De Vraagelkaarleden hadden een sfeervolle dag tussen de bijzonder planten en bloemen én hebben de volgende afspraak alweer in hun agenda staan.

Willy is al een tijdje lid van Vraagelkaar, maar besloot pasgeleden om eens spontaan met een ander lid op stap te gaan toen ze een bericht op Facebook zag. “Het voelde als een sprong in het diepe: ik zag het aanbod om naar de Orchideeënhoeve te gaan en dacht ‘waarom niet?’”, vertelt Willy in het Vraagelkaarcafé in Lelystad. “Het was eigenlijk meteen gezellig. Leo haalde ons op en samen met Bernadine, een ander Vraagelkaarlid, reden we naar de locatie. Het was heel sfeervol: alles was in wintersferen aangekleed!”.

Ouderwets gezellig
Ook Leo kijkt terug op een leuke dag: “Ik ben vroeger vaak met mijn moeder naar de Orchideeënhoeve geweest. Nu wilde ik iemand anders er eens een plezier mee doen, dus plaatste ik het aanbod op Vraagelkaar. Willy en Bernadine reageerden enthousiast”. Na aankomst trakteerde Willy op een kopje koffie: “het was heel leuk om met elkaar te kletsen en over elkaars leven te horen. Bernadine nodigde ons bijvoorbeeld uit voor de open dag van de gemeenschap waar ze woont”, vertelt ze. Na een kopje koffie, bezochten de drie de Orchideeën-, Vlinder- en de Japanse tuin.

Bernadine knikt instemmend: “Het was echt genieten! Een heel leuk dagje. Leo en ik waren al eerder met elkaar in contact gekomen via Vraagelkaar en liepen samen de ‘Historische wandeling Schokland’ en een ‘Winterwandeling in het Natuurpark Lelystad’, beide georganiseerd door Het Flevo-landschap.” Na de lunch ging iedereen nog even zijn eigen weg: Leo liep nog eens door de prachtige tuinen en Willy en Bernadine ontdekten de Kerstmarkt. “Er was een Wintermarkt met allemaal streekproducten en leuke handgemaakte decoraties. Ze verkochten ook een 3D-foto van wolven; die heb ik meteen aangeschaft”, vertelt Bernadine glunderend.

“Als we weer iets leuks willen ondernemen, kunnen we gewoon weer contact met elkaar opnemen”, besluiten Leo, Bernadine en Willy. “We konden meteen met elkaar opschieten, en zo kunnen er spontaan andere dingen ontstaan!”, lacht Willy. Kortom: een geslaagde, sfeervolle én gezellige dag dankzij een bijzondere Vraagelkaarmatch. Vraagelkaar, gewoon doen voor een sprankje geluk!

Over vraagelkaar
Vraagelkaar is een positieve beweging vol sprankjes geluk. Wilt u graag wandelen, fietsen of een kopje koffiedrinken met iemand? Af en toe een spelletje doen of heel graag eens met een ander naar het theater? Dat kan. Via Vraagelkaar.nl komt u in contact met mensen uit de buurt. Leden van Vraagelkaar ondersteunen ook mensen die dat kunnen gebruiken. Kortom: Vraagelkaar is voor iedereen!

Foto's door Studio Wierd