Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Valentijnseditie Vraagelkaarcafé in Coloriet De Regenboog groot succes

Buurtbewoners en cliënten van Coloriet De Regenboog in Dronten zijn een Geluksbankje rijker. Het bankje werd aangeboden tijdens de Valentijnseditie van het Vraagelkaarcafé. Bijna honderd buurtbewoners kwamen bijeen voor een gezellige en feestelijke middag en genoten van een motiverende inspiratieworkshop, deelname aan verschillende activiteiten en een heerlijke high tea. Maar misschien voor de meeste deelnemers nog wel de belangrijkste reden om naar dit Vraagelkaarcafé te komen: om een sprankje geluk mee naar huis te nemen!

Nieuwe verbindingen tijdens het Vraagelkaarcafé
De middag begon met een inspiratieworkshop en toespraak door Janet Turkstra. De bezoekers deden actief mee met de workshop en gaven aan wat zij graag wilden vragen of aanbieden. Zo ontstonden er ter plekke waardevolle verbindingen tussen buurtbewoners. Het idee van Monique (47) om een kookclubje te beginnen werd zeer positief ontvangen door Yvonne (52) en Jopie (77). Corrie (90), die in een rolstoel zit en iemand zocht om gezellig mee naar buiten te gaan, glunderde toen Mieke (68) aanbood om haar af en toe eens mee te nemen naar de markt. En Carla (68) die geen auto tot haar beschikking heeft, maar wel graag eens naar de IKEA in Zwolle wilde gaan met haar hulphond kreeg niet één, maar zelfs twee aanbiedingen om samen op stap te gaan.

Je kunt dus wel zeggen dat dit Vraagelkaarcafé weer heeft geleid tot mooie verbindingen tussen de Drontenaren. De leerlingen van de Praktijkschool in Almere verzorgden verschillende activiteiten in onder andere het CreaCafé, het ZangCafé en het immer populaire VerwenCafé. Zo konden buurtbewoners uitleg krijgen over het gebruik van tablet of PC in het ICT café en bereiden zij een heerlijke high tea voor alle bezoekers in het Heel-Dronten-Bakt-Café. Die werd aan het einde van de middag dan ook met veel plezier verorberd.

Onthulling van het Geluksbankje
De middag werd afgesloten met de onthulling van het gloednieuwe Vraagelkaar Geluksbankje dat geplaatst wordt voor de ingang van Coloriet De Regenboog. Dit bankje is bedoeld om buurtbewoners en de bewoners van De Regenboog op nog meer manieren met elkaar in contact te brengen. Het initiatief is mogelijk gemaakt door het Fonds Sluyterman van Loo. Op het bankje staat vermeldt:

‘Neem lekker plaats en ervaar een sprankje op dit Vraagelkaar Geluksbankje! Wij laten je graag een sprankje geluk ervaren. Wil je met iemand wandelen, fietsen, kaarten of naar het theater gaan in jouw buurt? Of is het fijn als je weet wie een keertje voor je wil koken of jouw hond wil uitlaten als dat eens nodig is? En wil je deze mensen op een makkelijke manier leren kennen? Kijk dan eens naast je en maak een gezellig praatje met jouw buurtgenoot op het bankje!

Zit er nu even niemand? Via www.vraagelkaar.nl kom je in contact met mensen uit de buurt. Lekker spontaan samen iets leuks doen. Ook als je geen internet hebt kunnen we iets voor je betekenen. Bel ons gerust: 0321-314803.’

Het was natuurlijk Valentijnsdag afgelopen dinsdag, en wat is Valentijnsdag zonder bloemen? Alle bezoekers kregen daarom toen zij op huis aan gingen een lelie cadeau, om te schenken aan iemand die volgens hen wel een bloemetje verdient. Het was een hele mooie afsluiting van een geslaagde dag. 

Ook een Vraagelkaarcafé bijwonen?
Kijk op www.vraagelkaar.nl/cafe voor nieuws, informatie en aanmelding voor de volgende edities van het Vraagelkaarcafé.

Bekijk hier het fotoboek van het Vraagelkaarcafé in Coloriet De Regenboog, foto’s door Sjoerd Marinus.