Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Christine zet zich in voor sprankjes geluk

Christine (58) ontdekte de positieve beweging Vraagelkaar via een artikel in de krant en meldde zich aan voor het eerstvolgende Vraagelkaarcafé. Tijdens deze inspirerende middag ontmoette ze het koppel Jef en Elly (68). Toen bleek dat zij hulp nodig hadden bij het uitlaten van hun hond Mojca, bood Christine direct aan om de hond eens per week mee te nemen om lekker te rennen in het bos.

Christine heeft zelf ook een hond. De honden konden het gelukkig meteen goed met elkaar vinden, dus Christine trekt er iedere woensdag op uit om met de twee honden een lange boswandeling te maken. Zo kunnen de honden samen lekker rondrennen. “Twee honden blij, drie mensen blij en voor mij is het een kleine moeite. Jef en Elly wonen om de hoek”, aldus Christine.

Christine is zeer betrokken bij Vraagelkaar. Ze hielp niet alleen Jef en Elly uit de brand, maar houd tevens het tuintje van mevrouw Zijlstra (89) bij, die ook om de hoek woont. “Ik vind tuinieren zelf heel erg leuk en het is maar een klein tuintje. Ook een kleine moeite dus en mevrouw Zijlstra is er heel erg blij mee”. In de winter ligt dat natuurlijk even stil, maar straks in het voorjaar zal Christine af en toe weer langsgaan. Gelukkig is Christine zelf ook geholpen via Vraagelkaar, bijvoorbeeld met de routes op haar GPS toen ze er even niet uitkwam. Op haar aanbod om een uitstapje te maken naar het museum kreeg ze reactie van Janny (67). Omdat Janny onlangs is gevallen, heeft dat uitstapje nog niet plaatsgevonden. Wel is Christine bij Janny langs geweest om even kennis te maken. Het uitstapje zal zeker plaats gaan vinden als Janny weer goed ter been is.

Christine zegt over Vraagelkaar “wat voor mij een kleine moeite is, zoals het uitlaten van een hond of het bijwerken van een tuintje, is voor een ander een heel groot plezier”. Het is fijn als meer mensen beseffen dat je met een klein gebaar al een heel eind komt voor een sprankje geluk!

Ook een sprankje geluk ervaren?
Op www.vraagelkaar.nl kun je aangeven wat je leuk vindt om te doen of wat je graag voor een ander wilt betekenen. Dat is fijn als je iemand zoekt om mee te wandelen of te klaverjassen. Of als je het leuk vindt om te tuinieren, een boodschap mee te nemen, of iets anders. Vraagelkaar, gewoon doen! Zo kun je veel voor elkaar betekenen.

Foto door Fotostudio Wierd