Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Hessielle van Dam is de nieuwe voorzitter van Stichting Vrienden van Vraagelkaar

Hessielle van Dam draagt Vraagelkaar en alle leden een warm hart toe. Het was voor haar een logische stap om nauwer betrokken te raken bij Vraagelkaar. Daarom neemt zij vanaf heden de functie van voorzitter van Stichting Vrienden van Vraagelkaar op zich en ook zul je haar in de toekomst tegenkomen bij verschillende Vraagelkaarcafés. Lees in dit verslag haar verhaal en visie op onze positieve beweging.

Het vraagstuk van Hessielle
Hessielle van Dam maakte kennis met initiatiefneemster Janet en de positieve beweging Vraagelkaar in de tijd dat zij werkzaam was als directeur Wijkzorg en woonzorg in Lelystad, Dronten en Zeewolde. Vraagelkaar bood destijds de oplossing voor een vraagstuk dat Hessielle al langer bezighield. Namelijk dat in haar vakgebied ouderen vaak worden weggezet in een kwetsbaar hoekje. Ze vroeg zich af hoe het kan dat de focus vooral op de zorg ligt, in plaats van op het verhaal en de talenten van het individu.

Hessielle liet zich daarbij inspireren door de inzichten van Machtold Hubert, die onderzoek deed en een boek schreef over het belang van het spirituele domein, naast het fysieke, voor de gezondheid. Daarbij moet aandacht voor het individuele proces en inzetten op iemands kracht de belangrijkste rol spelen, in plaats van iemands zwakte.

De ontmoeting met Vraagelkaar
Toen Hessielle Janet ontmoette, wist ze dat Vraagelkaar de oplossing bood. Het gaat niet enkel om koffie drinken of een boodschap doen voor iemand, maar om het creëren van een podium voor iemands talent. Vraagelkaar verbindt op interesseniveau, los van status en met aandacht voor de persoon zelf. En dat is niet alleen voor senioren belangrijk, maar voor iedereen. “Je bent weer mens voor elkaar”. Dat is waar Hessielle zich als nieuwe voorzitter van Stichting Vrienden van Vraagelkaar voor wil gaan inzetten. “Werken vanuit iemands talent en kracht en het gevoel te hebben ertoe te doen, dat is wanneer iemand een sprankje geluk ervaart”.

Als voorzitter voor de Stichting van Vraagelkaar ondersteunt Hessielle voor de extraatjes, zoals de kaartenacties bijvoorbeeld, maar ook om Vraagelkaar verder onder de aandacht te brengen en zo nog meer mensen te bereiken. "De Stichting Vrienden van Vraagelkaar is nog in de opstartfase, maar ik ben graag daar waar dingen nog opgebouwd mogen worden”, aldus Hessielle. Zelf ziet zij dit als een mooi moment in de beweging: Vraagelkaar is zodanig gegroeid dat Janet ondersteuning kan gebruiken om alles in beweging te houden. Ik sta met heel veel plezier achter haar en zet mijn netwerk in om Vraagelkaar in het zonnetje te zetten. Zo kunnen we samen nog meer mensen bereiken voor een sprankje geluk!

Over Stichting Vrienden van Vraagelkaar
Het doel van Stichting Vrienden van Vraagelkaar is om mensen in de gelegenheid te stellen elkaar te ontmoeten, op een leuke en laagdrempelige manier. Zo kan iedereen waardevolle contacten opdoen en een sprankje geluk ervaren! Graag houden wij alle activiteiten en extra’s toegankelijk voor iedereen. Mede dankzij Stichting Vrienden van Vraagelkaar is deelname aan de Vraagelkaarcafés gratis, bieden we een lunch of high tea aan tijdens de cafés en zijn er materialen beschikbaar voor de verschillende workshops. Stichting Vrienden van Vraagelkaar zorgt er ook voor dat we een bloemetje of kaartje kunnen sturen naar leden die wat extra aandacht kunnen gebruiken. Met jouw hulp kunnen we Vraagelkaar toegankelijk houden en meer mensen een sprankje geluk bezorgen. Ons steunen kan door vrienden, buren en familie te vertellen over jouw ervaringen met Vraagelkaar! Of door een donatie te doen op bankrekeningnummer NL90 TRIO 0338464301. Dank je wel.

Foto door Sjoerd Marinus