Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Bruisend Vraagelkaarcafé in de Waterbever

Het was een bruisende dag volop nieuwe verbindingen. Het Vraagelkaarcafé begon met een interactieve inspiratieworkshop voor alle bezoekers. Tijdens deze workshop worden bezoekers uitgedaagd om te delen wat ze leuk vinden om te doen of een ander hebben te bieden. De artistieke Fred gaf aan dat hij graag uitleg wil geven over schilderen, maar ook over het schrijven van bijvoorbeeld gedichten. Patricia reageerde en sprak met hem af om binnenkort langs te komen en samen aan de slag te gaan met schilderkunst. Marijke die graag in de wintermaanden naar een warm land wil, vond gehoor bij Sonja. Hoewel de dames het al over Indonesië hebben gehad, gaan ze eerst gezellig koffie drinken om elkaar beter te leren kennen.

Ook de initiatieven OpenJeHart en Mantelkring waren aanwezig. Lia Geerts vertelde wat Mantelkring betekent voor mantelzorgers. Dat ze een moment voor zichzelf kunnen ervaren om bij te komen en verhalen uit te wisselen met andere mantelzorgers.

Dan komt de 90-jarige Ria binnen op haar scootmobiel. Ze heeft een flinke omweg gemaakt omdat ze de weg niet kende naar het Vraagelkaarcafé. Ria wil graag uitleg over haar iPhone en tablet en is vanuit de Hoven naar de Waterbever gereden. Naast de deskundige uitleg van de studenten van de Steiger, vraagt ze of iemand af en toe bij haar thuis wil komen. Alex wil dat graag voor haar doen en zorgt daarnaast dat ze goed thuiskomt door mee te fietsen en de kortste route te laten zien.

Er klinkt geschater vanuit het Praat- en Spelcafé waar vier deelnemers strijden om de beste score bij het sjoelen. Even verderop zitten twee mannen gezellig te dammen. In het Verwencafé zijn de fysiotherapeuten van Topfit bezoekers aan het masseren en even later worden ze heerlijk in de watten gelegd door de studenten van de praktijkschool met een prachtige make-up of gelakte nagels. Er is veel animo voor het Creacafé. Ze zijn nog druk bezig als de lunch wordt geserveerd door de studenten. Tijdens de gezamenlijke afsluitende lunch worden enkele mooie verbindingen besproken die tijdens het café zijn gemaakt. Zo gaan Peta en Sandra samen fietsen. Ze blijken op een steenworp afstand van elkaar te wonen. Het was een prachtige dag volop nieuwe verbindingen!