Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Samen haken, wandelen en op een cruise na Vraagelkaarcafé

Mevrouw Lakeman en mevrouw Bijleveld gaan samen fietsen en Truus, Michelle en Therèse willen op cruise naar Noorwegen! Tijdens het Vraagelkaarcafé in Atolplaza in Lelystad stroomde de centrale ruimte vol met enthousiaste Lelystedelingen die wat voor een ander willen betekenen of er samen op uit willen gaan.

De sfeervol ingerichte ruimte vol gestippelde tafelkleden, kleurige banners en vrolijke studenten wekte nieuwsgierige blikken van bezoekers van Atolplaza op. Al snel was de hal gevuld met gezellig kletsende bezoekers. Studenten van Praktijkschool de Steiger uit Lelystad deelden koffie, thee en lekkers uit en de sfeer was meteen goed.

Lelystedelingen samen op stap
Vraagelkaar verbindt en laat dromen uitkomen. Dit werd na de openingspresentatie van initiatiefneemster Janet Turkstra en het inspirerende verhaal van Liane Wolfert van Open Je Hart meteen duidelijk. Turkstra vertelde over geslaagde matches in Lelystad die via het platform tot stad waren gekomen; leden gingen samen naar de Orchideeënhoeve, krijgen computeruitleg en gaan gezellig naar de markt. Deze voorbeelden waren direct de start van de Vraagelkaar Inspiratieworkshop.

Uit de workshop volgden direct nieuwe matches. Truus en Nicolette gaan samen wandelen en Inge, Thea, Yvonne en Christine houden allemaal van het theater: “Jij houdt niet van opera? Dan gaan we toch naar cabaret!”, lachten de dames naar elkaar. Mevrouw Zechmer, Strosnijder en Willems hebben allemaal wel interesse in een cruise naar Noorwegen. Het vraag en aanbod waar niet direct gematcht werd, werd direct op vraagelkaar.nl geplaatst.

Vraagelkaarcafés voor
“Wauw, wat was het schrijven bijzonder”, riep een bezoekster van het Schrijfcafé enthousiast. “Ik had heel iets anders verwacht, maar dit was zó inspirerend; ik ga thuis meteen verder aan de slag”, vervolgde ze glunderend. Ook in de andere cafés was het gezellig. “Deze heer is net als ik slechthorend. Daarom kunnen we makkelijk samen rustig een spelletje spelen”, aldus een bezoeker aan het Praat- en Spelcafé.  

Ook een Vraagelkaarcafé bijwonen? Kijk op www.vraagelkaar.nl/cafe om je aan te melden voor het volgende cafe in Lelystad